Szerintem isteni. Jól be kell ízesíteni, kaporral, citromlével, és finom, egészséges! Próbáljátok ki!
A potluck-ra szerencsére hoztatok tökös ételeket, az ízeket nem tudom itt átadni, de higgyétek el, hogy nagyon finom volt mind a kettő!
Klári nyers kapros tökfőzeléket hozott fasírttal. Nekem kedvencem volt a hagyományos tökfőzelék, de ez simán ütötte!
Ennek a receptjével adós maradok, Klári fel fogja tenni a blogjára, figyeljétek - ITT -
A másik remek tökös étel a kapros töksaláta volt, amit Dóri hozott:
Nemhiába, a tök és a kapor testvérek, együtt az igazi.
Kapros tök saláta
Gyalult tök,
3-4 szem paradicsom,
kis csokor kapor,
1-2 kanál citromlé,
pici só
A salátára nem kell olaj! Ez egy könnyű, nyári étel, egyétek fasírttal, krékerrel, vagy csak úgy, magában.
A sóval vigyázni kell, mert a tök a sótól vizet ereszt! Célszerű először megsózni a tököt, majd jól lecsöpögtetni, és csak aztán hozzákeverni a többi hozzávalót.
A másik lehetőség, hogy csak közvetlenül a fogyasztás előtt sózzuk meg!
3 megjegyzés:
Szia Gitta!
Mi rengetek tökfélét (cukkíni, patiszon, főzőtök) eszünk, hasonló módokon elkészítve.
Nálunk a nyers tökfőzeléket például párom édesanyja találta ki nekem tavaly nyáron :-)
puszi
Hogy milyen a tök nyersen? Finom! De én nem csinálok vele semmit, csak megeszem, ahogy van. No nem mindegyiket, de a főzőtököt és a cukkinit például igen. No és ha már itt tartunk, szerintem a karfiol és a sárgarépa sokkal finomabb nyersen, mint főzve. Max, ha egy kicsit párolni szoktam. Hangulatfüggő.
Klárinak is az édesanyja találta ki ezt a tökfőzeléket... Szuper anyukák!
Megjegyzés küldése