2009. június 29., hétfő

Guacamole - avokádó krém


Már régen szerettem volna guacamole-t, vagyis avokádó krémet készíteni, most került rá sor. Nem is néztem utána, hogy mit kellene beletenni, hanem csak úgy érzésre, a saját fantáziám, és régebbi emlékeim vezettek.
Ki kiflivel, ki krékerrel ette vacsorára. A kicsik sajnos még mindig bizalmatlanok, jobban szeretik a jól bevált, kipróbált ételeket. Ők meg sem kóstolták. Amíg készült, isteni illatok terjengtek a konyhában, friss citrom, hagyma...

Hozzávalók:
1 jó nagy érett avokádó
4 citromkarika
1 kisebb fej lilahagyma (vagy újhagyma)
2 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1/2 piros kaliforniai paprika
só, bors

Az avokádót villával jól szétnyomkodjuk, megsózzuk (aki sóz), borsozzuk. Hozzáadjuk a kockára vágott lilahagymát, paradicsomot, paprikát, az összetört fokhagymát. A citromkarikákból kiszedjük a gerezdeket, és azt is beletesszük. A citromnak így belekerül a rostja is, nem csak a leve. Ha bio citromod van, annak a héját is tedd bele nyugodtan, úgy az igazi. (bár a férjem csodálkozott, azt hitte, hogy véletlen került bele, neki nem jött be annyira a héja, de én nagyon szeretem)


Zöld fűszerekkel tálaljuk, petrezselyem, bazsalikom, görög bazsalikom, snidling, ami van otthon. Citromkarikákkal díszítjük.

A petrezselyem és a bazsalikom annyira illett hozzá, hogy legközelebb nem csak a tetejére, hanem bele is fogok tenni, apróra vágva. Jó sokat.

Nincsenek megjegyzések: