Nagy sikere volt ennek az édességnek, köszönet érte Erának! Vele már sokan találkoztatok, ő várt bennünket eddig a Világközepén, de most először vett részt aktívan a potluck-on. Még szerencse, különben nem ehettünk volna ebből a csodás tortából!
Erdei gyümölcsös „sajttorta”
Hozzávalók az alaphoz:
150 gr dió
50 gr hámozatlan mandula
50 gr kókuszdió reszelék
1 ek. szentjánoskenyérpor (karob)
1 tk. buorbon vaníliapor
1 csipetnyi só
4-6 szem datolya
1 tk. agavé szirup (ha szükséges)
2-3 ek. víz (ha szükséges)
Turmixoljuk össze a hozzávalókat az agavé szirup kivételével, majd adjuk hozzá a szirupot és az egészet terítsük és nyomkodjuk szét egy tortaformában.
Hozzávalók a krémhez:
500 gr erdei gyümölcs (én epret, ribizlit és szárított cseresznyét használtam)
250 gr finoman őrölt kesudió
7 ek. hidegen sajtolt szezámolaj
60 ml agavé szirup (ha szükséges)
2 ek. citromlé
1 csipetnyi só
A hozzávalókat turmixoljuk, amíg egyenletesen sima krémet kapunk.
Öntsük rá az alapra és jól hűtsük le, fagyasszuk tálalás előtt. Tálaláskor még bármilyen friss gyümölcsöt szórjunk a tetejére!
Készítsük és fogyasszuk szeretettel :)
Ez szeretettel volt készítve, ezt lehetett érezni!
1 megjegyzés:
Hú...ez nagyon finom lehet. Azt hiszem, ma kipróbálom!
Megjegyzés küldése