Szeretném megismertetni az olvasókkal az élő ételek csodálatos világát. Változatos, szemet gyönyörködtető, és ínycsiklandozóan finom ételek csak növényekből, sütés, főzés nélkül!
2009. június 19., péntek
Töltött paprika és cukkíni tekercs
Ez a két étel azért szerepel egy bejegyzésben, mert mindkettőt Bogiék hozták, és mind a kettőnek ugyanaz a tölteléke! Vagyis egy recept, két étel!
És most láttam Bogi blogján, hogy kitalált egy harmadik variációt is, ugyanezt a tölteléket megcsinálta rakott töknek! Nézzétek meg!
Szóval a recept:
Töltelék:
2-3 pohár napraforgómag
1 pohár olívabogyó
2 db paradicsom,
1 vöröshagyma
2-3 ek inaktív sörélesztőpor
1-2 ek majoranna
1 répa reszelve
A napraforgót előző este beáztattuk, másnap az alapanyagokat összedaraboltuk, és a présgéppel pépesítettük.
A cukkíniket vékonyra szeleteltük, és beletekercseltük a masszát, illetve paprikába beletöltöttük.
A töltött paprikát tálaláskor félbevágtuk, és megszórtuk algával.
Nagyon finom volt!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Szia Gitta! Ez a töltelékmennyiség mennyi paprikához illetve cukkinihez elég? Présgép hiányában megteszi a késes robotgép? Köszi!
Szia, ez a recept nem az enyém, Bogiék hozták egy potluckra. Ahogy elnézem, 4-5 paprika és kb 8 cukkíni tekercsre lehet elég.
Megjegyzés küldése