2009. június 22., hétfő

Kréker és gyümölcsös szelet

A következő két recept, amiket most hamarosan ki is fogok próbálni, mindkettőhöz aszalógép kell, talán másban nem is hasonlítanak egymásra. De igen! Mindkettő fantasztikusan finom volt! Judit és Klári is első potluck-osok voltak, fogadjátok szeretettel tőlük ezeket a recepteket:



Lenmagos kréker (6 személyre)
(Judittól)

2 csésze lenmag durvára darálva
1 csésze napraforgómag durvára darálva
2 kisebb alma lereszelve

Az összetevőket masszává gyúrjuk, majd tetszés szerinti formára nyújtva az aszalóban (sütőben) kiszárítjuk. Aszalógépben kb. 4 óra.

Ugye milyen egyszerűen hangzik? Nekem az tetszett benne, hogy annak ellenére, hogy nem volt egyáltalán sózva, mégsem tűnt íztelennek. Sőt, az időnként kicsit túl fűszeres paprika, vagy paradicsom, vagy magkrémjeimnek kitűnő alapja lesz!
És most már az is tetszik benne, hogy ilyen kevés összetevő kell hozzá, és ilyen egyszerű.


Ezeket a gyümölcs szeleteket Klári hozta, itt most csak egy fényképet mutatok róla, a receptet - ITT - találod.


Mitől különleges?

Mindegyik lap kétféle gyümölcslapból áll össze, az egyik oldala világos, a másik sötét.
Kiváló úti étel, vagyis kis dobozkában elfér, és amikor egész nap nem tudsz rendesen étkezni, kisegít.
Mivel tömény, aszalvány, figyelj oda, hogy folyadékot igyál hozzá!

Nincsenek megjegyzések: