2009. június 11., csütörtök

Szőlőmagolaj

Legutóbbi nagy felfedezésem a szőlőmagolaj.

Az íze semleges, és bizony nem árt, ha a salátákra a jól megszokott oliva olaj helyett időnként valami mást is használok. A szőlőmagolaj azon kívül, hogy változatossá teszi az ételeimet, annyi jó tulajdonsággal rendelkezik, hogy megérdemel egy bejegyzést!
Olvassátok el, és vegyétek, használjátok!


A gyakorikerdesek.hu oldalon ezt találtam a szőlőmagolajról:

A hidegsajtolással kinyert szőlőmag-olaj gazdag bioaktív, antioxidáns anyagokban, bioflavonokban, telítetlen zsírsavakban, linolsavban (az F vitamin egyik alkotója) klorofillban, könnyen emészthető és koleszterinmentes.

Magas az E vitamin tartalma (8-10 mg/100g, ami más olajféléknél magasabb). Az antioxidáns (szabadgyökmegkötő) hatása 18,4-szer jobb, mint a C vitaminnak, és 50-szer nagyobb, mint az E vitaminnak.

Megvédi az érrendszert a meszesedéstől, erősíti a vérereket és a hajszálerek falait, ezáltal is csökkentve a trombózisveszélyt. Hatékonyan befolyásolja a vér koleszterin tartalmát, növeli a "jó" HDL és csökkenti a "rossz" LDL szintet, megelőzve a szívbetegségek kialakulását és a szívinfarktus előfordulási esélyét. Javítja a látást, megelőzheti a szürke hályog kialakulását. Markánsan antioxidáns hatású, védi a sejtek genetikai anyagát a káros hatások ellen, így gátolva meg a rák kialakulásának lehetőségét. A férfiaknál a prosztatára és az impotenciára lehet jó hatású, míg a nőknél a változókor kellemetlen tüneteit enyhítheti. Agyérelmeszesedésben szenvedők emlékezetét javíthatja. Gyulladásgátló hatású, erősíti a szervezetet a stressz ellen. Az öregedési folyamatokat lassítja.

Hatékony kozmetikai szer: a bőr simaságát, rugalmasságát biztosítja, megelőzi korai öregedését, képes a kollagén szöveteket regenerálni, növekedésüket stimulálni, a petyhüdt bőr állapotát javítani. A bőrbe könnyen és gyorsan felszívódik, különösen alkalmas száraz, érett bőr ápolására.
Számos előnyös élettani tulajdonsága miatt valamennyi növényi olajfélénél értékesebbnek tartják.

Külsőleg-belsőleg egyaránt alkalmazható.
Belsőleg fogyasztva az ajánlott napi fogyasztás, egy teás vagy egy evőkanállal, de akár hidegkonyhai ételek készítéséhez és főzéshez is alkalmazható!
Külsőleg alkalmazva heti 1-2 alkalommal arcra - dekoltázsra használjuk, majd 20 perc múlva mossuk le. A szőlőmag-olajos masszázzsal rendkívüli eredmények érhetők el. A hajtöveken alkalmazva regenerálja a hajhagymákat.

4 megjegyzés:

gondaanyu írta...

Szia. Ha valakit érdekel, a Csörsz utcai biopiacon lehet kapni szőlőmagolajat, a boros faházban.

Kata írta...

Én éppen ma vettem egy üveggel ( nem a biopicon ) :o)

Gitta írta...

Köszi az infot, hát csak vegyétek, és használjátok egészségetekre!

Unknown írta...

Családunk olajok készítésével foglalkozik,köztük szőlőmagolajat is készítünk.Ajánlom honlapunkat:
http://balogholaj.ewk.hu/