Tegnap nyersétel mesterkurzus volt Urbán Valinál. Nyers lasagne-t készítettük:
Négyféle tölteléke volt, egy "húsos" magokból, egy sajtos, egy paradicsomos, és egy pestós. Ezen a képen jobban látszanak a rétegek:
A lasagne tésztája pedig vékonyra szeletelt cukkíni volt. A legfelső rétegre marinált spenót leveleket is tettünk, a tetejére pedig szép, vörös káposzta csírát:
Sárga lemnagos krékerrel fogyasztottuk:
A következő alkalommal, július 4-én élő kalácsot fog Vali készíteni, részletek itt.
6 megjegyzés:
Ízben emlékeztetnek ezek az ételek az eredeti alapra, vagy csak küllemben, és névben?
Nagyon-nagyon guszták! :)
Ízben is hasonló, a magokból készült "húsos" töltelék, és a sajt is hasonlít sült-főtt eredetijére. Az ízesítés is olaszos, bazsalikom, kakukkfű. A paradicsom szósz pedig teljesen olyan, mint a főtt paradicsomos réteg.
Ezt az ételt nem hétköznapra, hanem ünnepi asztalra tudom elképzelni. Ha ezzel fogadjuk mindenevő barátainkat, biztos a siker!
Egyszer ki kell mostmár próbálnom valami ilyet! :))
Hát rajta!
A hétvégén pizzát fogok csinálni, én sem bírom ki.
Egyébként ha bármilyen általad már kipróbált, és szeretett szószt vagy sajtot teszel cukkíni szeletek közé, már készen is van a saját lasagne-d !
Fokhagymás spenót szósz, vagy hajdinából készült kolbászkrém!
Én is kedvet kaptam a nyers-lasagne-hoz, én asszem ezt a receptet fogom kipróbálni, a leírás alapján Valié is hasonló lehet:
http://therawchefblog.com/lasagne-recipe
Hát igen... hasonló.
Gitta
Megjegyzés küldése