2009. június 21., vasárnap

Lasagne - Urbán Valitól

Tegnap nyersétel mesterkurzus volt Urbán Valinál. Nyers lasagne-t készítettük:


Négyféle tölteléke volt, egy "húsos" magokból, egy sajtos, egy paradicsomos, és egy pestós. Ezen a képen jobban látszanak a rétegek:


A lasagne tésztája pedig vékonyra szeletelt cukkíni volt. A legfelső rétegre marinált spenót leveleket is tettünk, a tetejére pedig szép, vörös káposzta csírát:


Sárga lemnagos krékerrel fogyasztottuk:A következő alkalommal, július 4-én élő kalácsot fog Vali készíteni, részletek itt.

6 megjegyzés:

Mr. Rochester írta...

Ízben emlékeztetnek ezek az ételek az eredeti alapra, vagy csak küllemben, és névben?

Nagyon-nagyon guszták! :)

Gitta írta...

Ízben is hasonló, a magokból készült "húsos" töltelék, és a sajt is hasonlít sült-főtt eredetijére. Az ízesítés is olaszos, bazsalikom, kakukkfű. A paradicsom szósz pedig teljesen olyan, mint a főtt paradicsomos réteg.

Ezt az ételt nem hétköznapra, hanem ünnepi asztalra tudom elképzelni. Ha ezzel fogadjuk mindenevő barátainkat, biztos a siker!

Mr. Rochester írta...

Egyszer ki kell mostmár próbálnom valami ilyet! :))

Gitta írta...

Hát rajta!
A hétvégén pizzát fogok csinálni, én sem bírom ki.
Egyébként ha bármilyen általad már kipróbált, és szeretett szószt vagy sajtot teszel cukkíni szeletek közé, már készen is van a saját lasagne-d !
Fokhagymás spenót szósz, vagy hajdinából készült kolbászkrém!

Szabó Gábor írta...

Én is kedvet kaptam a nyers-lasagne-hoz, én asszem ezt a receptet fogom kipróbálni, a leírás alapján Valié is hasonló lehet:

http://therawchefblog.com/lasagne-recipe

Gitta írta...

Hát igen... hasonló.
Gitta