2009. június 27., szombat

Zelleres paradicsom krémleves

A nyers paradicsom leves alapja a friss paradicsom, a szárított paradicsom és a víz. Ehhez tehetünk ízesítőket, citromlé a savanyú, agavé vagy datolya az édes íz kiemelésére. Ezt a levest nagyon sokszor készítem, mert tényleg könnyű, gyorsan kész, és ez is az az étel, amit nem nyersevők is szívesen fogadnak, mert "ehető".

Próbáltam már beletenni hagymát -> elvitte az ízét, fokhagymát -> még rosszabb lett, sárgarépát -> ehető volt, de nem volt finomabb, mint nélküle, és zellerszárat -> egy így viszont igazi ínyencség lett! Nem kell bele sok, hiszen ez nem zeller, hanem paradicsom leves. Próbáljátok ki, csak egy turmixgép kell hozzá.


Hozzávalók:
(ez két felnőtt adag)
3-4 darab friss paradicsom feldarabolva
¼ csésze szárított paradicsom (legalább 2 órára beáztatva)
1/2 zellerszár apróra vágva (vagy egy kisebb darab zellergumó)
2 db beáztatott datolya
2 ek citromlé
1 teáskanál extraszűz oliva olaj
1,5 csésze tiszta víz

A hozzávalókat teljesen simára turmixoljuk, magokkal, bazsalikommal tálaljuk. A tetejére csírákat teszünk. A sóval megint vigyázni kell, nem is írtam a hozzávalókhoz. Az aszalt paradicsom áztató levéből tegyünk a levesbe, az ízesít, sóz. Ha valaki - úgy, mint én - nem akar egyáltalán sót használni, az jól áztassa ki a szárított paradicsomot, és csak tiszta vizet használjon.

Igazi nyári leves, pillanatok alatt készen van.

Tálaljátok magokkal, csírákkal, bazsalikom levéllel.

Nincsenek megjegyzések: