Szeretném megismertetni az olvasókkal az élő ételek csodálatos világát. Változatos, szemet gyönyörködtető, és ínycsiklandozóan finom ételek csak növényekből, sütés, főzés nélkül!
2009. október 17., szombat
Ismét pizza!
Amikor Urbán Vali nyerskurzusán ezt a pizzát tanultam, azt hittem, hogy ezt a több rétegű ételt majd csak nagyon ritkán fogom elkészíteni, mert túl bonyolult. De annyira finom volt, hogy a család kérésére már többször is ettük már. Sőt, ha csíráztatok hajdinát, és készítek az aszalógépben hajdina kenyeret, akkor legalább egy pizza lap is készül. Ezt elteszem a hűtőbe, és ha úgy van kedvem, akkor gyorsan készítek hozzá feltéteket, és már készen is van a pizza.
Aszalt hagyma szinte mindig van itthon, a paradicsom szószhoz is mindig vannak hozzávalók. A sajt és a pesto pedig annyira finom, hogy azt boldogan elkészítem bármikor, még pizza nélkül is.
Az eredeti receptet megtalálod - ITT -. Annyi a módosítás a részemről, hogy az alapba nem 2, hanem csak 1 avokádót tettem, és oliva olajat egyáltalán nem. Egy kicsit törékenyebb lett így, viszont nem annyira zsíros, így nyugodtan ehetek belőle 2-3 szeletet is. Egyébként Anti és Nóra simán megesznek ketten egy ilyen pizzát, én nem is kellek hozzá. A tetejére a hagyma mindig dupla adag :) Ez a hajdinából készült pizza alap a hűtőben 1-2 hétig is eláll, ha el nem fogy.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése