2009. október 15., csütörtök

Zeller-édeskömény saláta és paradióval töltött datolya gombóc

Gábor és Bogi hozták ezeket a recepteket a potluck-ra, fogadjátok szeretettel:



Zeller - édeskömény saláta:
1 közepes zeller gumó
1/2 citrom leve
1 ek friss zeller levél apróra vágva
1/2 édeskömény gumó
1 tk szója szósz
1/4 csésze beáztatott napraforgó mag
bors, só ízlés szerint.


A zellert és az édesköményt aprítógépben morzsásra dolgozzuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Zeller levéllel, paprikával, lilahagymával díszítjük.



Paradióval töltött datolya gombóc:
- 25 dkg áztatott datolya
- 20 dkg kókusz reszelék
- 1 mk fahéj

- 1 mk szegfûszeg

- 1 cm friss gyömbér gyömbér
- 15 dkg áztatott paradió a gombócokban


A datolyát a fûszerekkel pépesre turmixoljuk, a kókuszreszelékkel sûrû masszát gyúrunk, amibõl gombócokat készítünk, melybe a paradiót helyezzük. Végül kókusz reszelékben meghempergetjük.

2 megjegyzés:

Andi írta...

Kedves Gitta!

Szeretném megkérdezni, a szójaszószról honnan lehet egyértelműen tudni, hogy nem génmanipulált?
A recept szuper, köszönöm! Szóját ugyan nem ehetünk, de helyettesítem majd.

Gitta írta...

Szia Andi! Ha a szójakészítményen szerepel, hogy "NON-GMO product", vagyis nem gén-módosított, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem génmanipulált. Elsősorban só helyett használom, mert szerintem finomabb. Mennyiségben szóját én sem eszem, de egy kanál szójaszósz egy egész nagy tál salátában...