Szeretném megismertetni az olvasókkal az élő ételek csodálatos világát. Változatos, szemet gyönyörködtető, és ínycsiklandozóan finom ételek csak növényekből, sütés, főzés nélkül!
2009. október 18., vasárnap
Nyerslakoma fehérrépa rizzsel
Mai ebédem. Nem is tudom, mi lehetne a neve. Formázott fehérrépa "rizs" színes avokádó krémmel, paradicsom csatnival, félig aszalt hagymával, salátával, omlós hajdina kenyérrel. Édes-sós, krémes-ropogós, színes a fehértől a sötét barnáig... minden itt van, minden összeillik.
Fehérrépa rizs: a tegnapi recept alapján - ITT - találod.
Aprítógéppel morzsásra dolgozzuk a hozzávalókat. Bármilyen formát használhatsz, egyszerű süteményszaggatót, nekem ez a virág mintás akadt a kezembe, de utólag jutott eszembe, hogy a szív alakút kellett volna elővenni... Anti biztosan értékelte volna...
Tehát a formába belekanalaztam a "rizst", jól belenyomkodtam, majd a formát óvatosan leszedtem. Rátettem a tegnapról maradt avokádó krémből két kanállal. (Szerintem erre a finom alapra bármilyen nyers krémet, pestót rá lehet tenni, nekem most ez jutott eszembe)
A tányérra tettem még paradicsom csatnit, ami nem más, mint paradicsom, pritamin paprika, aszalt paradicsom, datolya, citromlé, só, chilli keveréke. Egyszerre édes, sós, savanyú, csípős. A tetejére szórtam egy kevés aszalt hajdinát, ez ropogós.
A tányérra került még félig aszalt hagyma, úgy halásztam ki az aszalógépből. Néhány óra után már kicsit összefonnyad, még nem száraz, de már nagyon finom.
A ropogós hajdina kenyeret már szintén leírtam, azóta állandó lakója a hűtőmnek, több tálcával készítek egyszerre, így mindig van itthon.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
very good blog congratulations
regard from Reus Catalonia
thank you
very good blog congratulations
regard from Reus Catalonia
thank you
Megjegyzés küldése