2009. október 27., kedd

Vietnámi káposzta saláta

3 fogásos nyers lakoma szombat este! Egy kellemes délutáni nyers "főzőcske" Ákossal, és egy még kellemesebb vacsora hármasban, Antival. Ugye nem semmi?

A menü:
Sütőtök krémleves (leírás -ITT-)
Maláj kofta (nemsokára)
Vietnámi káposzta saláta (ez lenne az)
Flódni, egy fantasztikus édesség, ezt is írom le nemsokára!



A saláta:
1 csésze reszelt sárgarépa
2 csésze reszelt káposzta
1 kisebb alma nagylyukú reszelőn lereszelve
1/2 kígyóuborka nagylyukú reszelőn lereszelve
6-8 szép bazsalikom levél csíkokra vágva
néhány menta levél


Saláta öntet:

2 kanál kókusztejpor+víz
2 kanál szójaszósz
1 kanál frissen facsart citromlé
1 kanál agavé szirup
egy kb 2 cm-es friss gyömbér darabka lereszelve

A kókusztejporból kevés vízzel tejet keverünk, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót is, (nem kell hozzá gép), és a salátára öntjük.

Igazán különleges, egyedi ízvilág! Igazából magában finom. A tányéron volt más is, vagyis ezt a salátát egy főétel mellé készítettük el, mégis az lett a vége, hogy a salátát külön fogyasztottuk, mert nem illettek egymáshoz az ízek.


Forrás: http://roshis.com/

Nincsenek megjegyzések: