Szeretném megismertetni az olvasókkal az élő ételek csodálatos világát. Változatos, szemet gyönyörködtető, és ínycsiklandozóan finom ételek csak növényekből, sütés, főzés nélkül!
2009. október 23., péntek
Energia szelet továbbfejlesztett változat
Ez most sokkal jobban sikerült.
Az előző változattal az volt a bajom, hogy édes kekszekben szerintem annyira nem jó a napraforgó mag és a tökmag. Mármint az íze inkább sós, zöldséges ételekhez illik. A másik bajom az volt, hogy nem elég édes :( . Rögtön nekifogtam egy másik változatnak, ezzel már teljesen elégedett vagyok.
Hozzávalók:
1 csésze mandula beáztatva
1 csésze dió beáztatva
1 csésze kesudió, ezt nem kell áztatni
1 csésze csíráztatott hajdina
1 csésze datolya
1 banán
1 alma
1 kanál méz
(ízesítheted fahéjjal, vaníliával, én kihagytam... talán karácsonyra narancs héjat is teszek bele)
A magokat morzsásra aprítjuk az aprítógépben. Így:
A datolyát a többi gyümölccsel turmixgépben teljesen simára keverjük, majd a magokra öntjük:
Hozzákeverjük a hajdinát is, jól összedolgozzuk, majd szétterítjük az aszalógép tálcáján, és addig aszaljuk, amíg teljesen ki nem szárad.
A gyümölcsös massza jól körülfogja a magokat, nem annyira omlós, de a diófélék finomabb alapízt adtak neki. Ha több hajdinát használsz, (pl fele mag, fele hajdina), akkor sokkal kevésbé lesz nehéz. Bár nekem ez most nagyon bejön, alig bírom abbahagyni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése