A hajdina kenyeret nem szoktam teljesen megaszalni. Kicsit rugalmas marad, puha, így könnyű belőle csinos kis tekercseket formázni. Bármivel megtöltheted, salátával, magkrémmel, pástétommal.
Hajdina kenyér
2 csésze csíráztatott hajdina
1 csésze őrölt sárga lenmag
1 csésze nyers hántolt kendermag (elhagyható, de vele nagyon finom)
2 kisebb cukkíni
1 sárgarépa
1 alma
1 kis csokor petrezselyem
1 csésze tisztított víz
pici só, fűszerek
Töltelék: Jégsaláta (vagy kínai kel) zöldséges saláta öntettel.
(a töltelék lehet bármilyen saláta, ez most konkrétan az én tegnapi vacsim...)
Először a zöldségeket, majd a magokat konyhai robotgépben összeaprítjuk, és egy tésztaszerű, nem teljesen homogén masszát készítünk.
Az aszalógép tálcájára szétterítjük (ez a mennyiség 2 tálcára elegendő), és 4-5 óráig aszaljuk 43 fokon, majd megfordítjuk, és még 1-2 órát szárítjuk, majd 4 felé vágjuk. Vigyázni kell, nehogy teljesen megszáradjon, mert akkor nem lehet hajlítani, tölteni.
A hajdina kenyér szeletekre ráteszünk 1-1 kanál salátát, és szépen feltekerjük. Zöldségekkel díszített tányéron kínáljuk.
Az egészet meg lehet locsolni valamilyen magkrémmel, hogy jobban csússzon, de szerintem így is remek volt!
1 megjegyzés:
Boldog Húsvétot kívánok neked!
Megjegyzés küldése