2009. április 23., csütörtök

Mandulás almasaláta

Szilvi almasalátát készített a potluck-ra. Az egyetlen gyümölcsös édesség volt, szerencsére nem túl édes.
Ha van rá lehetőségetek, próbáljátok ki ezt a receptet is, egyszerű, mégis finom, egyszerre ropogós és krémes, egy könnyű uzsonnának vagy vacsorának remek! Köszönjük Szilvi!
Egy rövid beszámolót a potluckról, valamint ezt a receptet megtaláljátok Szilvi blogján itt.

Mandulás almasaláta


Hozzávalók:
10 dkg héj nélküli mandula
kb 10 dkg mazsola
1 citrom leve
őrölt fahéj

4 db alma

A mandulát beáztatom egy fél napra, majd vízzel és citromlével összeturmixolom. Hozzákeverem a fahéjat is, és a végén a mazsolát.
Így még egy fél napot állni hagyom, hogy a mazsola megpuhuljon.
Majd jöhet a felhasználás, jelen esetben összedarabolt almával.

Vajon milyen lehet más gyümölccsel, pl eperrel, körtével, szőlővel?

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Nincs is jobb a friss zöldségnél és gyümölcsnél ha kajáról van szó...