Nyers magszósz tulajdonképpen a magokból készült majonéz. A sűrűségét te állíthatod be, ha mártogatni akarsz bele, akkor sűrűbbre csináld, ha salátára öntöd, akkor hígabbra, hogy jobban el tudjon keveredni a zöldségekkel.
Készítheted napraforgó magból, kesudióból, vagy hagyományos magyar dióból. A gyomsalátára napraforgó magból készült majonézt (magszószt) tettem.
Majonézes medvehagyma saláta
1 csésze kesudió (vagy napraforgó mag beáztatva)
1 fél citrom leve
1 pici só
1 pici édesítőszer (stévia)
1 kávéskanál fehér bors
1 kávéskanál fehér mustármag por
1 pici fokhagyma vagy snidling (opcionális)
1,3 csésze víz
(ez a mennyiség több tál salátára elég, nehogy egyszerre megedd!)
Medvehagyma, piros kaliforniai paprika
A hozzávalókból majonéz sűrűségű mártást turmixolunk.
Medvehagymát csíkokra vágtam:
majd piros kaliforniai paprikával és 1 kanál majonézzel összekevertem. Finomabb lett, mint amire számítottam. Pikáns a hagymától, ropogós a paprikától, és krémes a majonéztől... próbáld ki, kár lenne kihagyni...
4 megjegyzés:
Én is ilyesmit készítek, csak kevesebb szósszal, mert nekem ez már sok :-)
Igen, nekem is vigyázni kell, mert én sem bírom a sok magot. Most egy kicsit hígabbra csináltam, így jutott mindenhová, és mégsem volt zsíros. Ma még egy nagy adag csírát is mag-majonézzel ettem, teljesen rendben volt...
:-)
Én így vagyok a kőrözöttel.
Mint ahogy a receptben is írtam, én vízzel turmixolom, nem aprítógépben, mert az tényleg tömény lenne.
Ha lesz időm, kiszámolom, hogy jön ki a kalória vízzel turmixolás esetén!
Szió
Sziasztok!
Hogy ne nélkülözze senki a téli hónapokban sem a medvehagymát ajánlanék egy jó helyet ahol fagyasztva a levelet és sózva az aprított levelet meglehet vásárolni. Nézzétek meg a medvehagyma.eu oldalt.
Megjegyzés küldése