Mit ér a húsvét sütemény nélkül? Olyan apró süteményt akartam készíteni, amit vendégségbe is el lehet vinni, és akár utazás közben is lehet rágcsálni.
Azt hiszen jól sikerült, szép is finom is...
Kakaós aprósüti
1 csésze kesudió (vagy áztatott, hámozott mandula)
1 csésze napraforgó mag
1 kanál nyers kakaópor
1 kanál nyers karobpor
1 kanál méz
1 kávéskanál vanília por
1 kávéskanál fahéj
csipet só (jobban kihozza az édes ízt)
A magokat aprítógépben addig daráljuk, amíg szemcsés állagú nem lesz. Hozzákeverjük a többi hozzávalót, és a masszából 2-3 mm-es lapot nyújtunk. Aszalógépben 1 órát aszaljuk, vagy addig, amíg a teteje meg nem szárad. Megfordítjuk, és még egy fél órát szárítjuk. Ekkor lehet formázni, kis sütemény szaggató formákkal szivecskét, csillagot, vagy bármilyen formát szúrunk ki belőle. A kimaradt tésztát ismét kinyújtjuk, és abból is lehet további formákat készíteni.
A kiformázott süteményeket aszaljuk még kb 4-5 órát.
Mandulából is lehet készíteni, nálunk Nóra allergiás a mandulára, így maradt a nem túl nyers kesudió.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése