2009. április 22., szerda

Saláták a 4 elem jegyében

4 tál saláta, különböző összetevőkkel, a 4 elemnek megfelelő összeállításban. Zsófi ötlete szerintem nagyszerű, fogadjátok szeretettel:

Tűz (kos, oroszlán, nyilas)


A Tűz elem jellemzői:
A tűz elemű embernek hatalmas az önbizalma, óriási lelkesedéssel veti bele magát mindenbe. Nem tud hideg fejjel gondolkodni, spontán adja mások tudtára a véleményét, és ha rossz kedve van, előszeretettel gázol bele más emberek lelkivilágába. Amikor döntést hoz, ezt általában gyorsan teszi, a benyomásaira hagyatkozik, és lehet, hogy megbánja az egészet.

A Tűz salátába valók: paradicsom, paprika, uborka, cukkíni, (egy kis csípős paprika, és már érted is, miért ez lett a tűz :) )

Föld (bika, szűz, bak)


A Föld elem jellemzői:
A földön jár, nem szereti az elvont dolgokat, neki a tett és az eredmény a fontos. A legtürelmesebb ember, akit ha feldühítenek, még sokáig nyugodtnak látszik, de belül mélyen fortyog benne az indulat. És ha kitör az olyan, mint a földrengés. A föld elemű ember erőssége a következetesség, és mivel saját tapasztalataiból tanul, tudja, hogy akadályok nélkül nincs fejlődés.

A Föld saláta hozzávalói: cékla, sárgarépa, zeller, karalábé, retek, vagyis minden, ami a föld alatt terem

Levegő (ikrek, mérleg, vízöntő)


A Levegő elem jellemzői:
Első osztályú hangvezető, ezért tud mindenkivel szót érteni, és fantasztikus kapcsolatokat kialakítani-igazi társasági lény. Elegáns, vicces, szórakoztató, elbűvölő, általában jól felvágták a nyelvét, a vitában rendszerint övé az utolsó szó. Nagyon jól ért a trükkös blöffléshez, a legtöbb politikus a levegő eleműek közül kerül ki.

A Levegő salátába ezek kerültek: brokkoli, karfiol, de lehetett még volna benne bármilyen ehető virág

Víz (rák, skorpió, halak)


A Víz elem jellemzői:
Átváltozóművész, aki képes mindennap más arcát mutatni. Rendkívül gazdag a fantáziája, mélyen átérzi mások érzéseit, gondolatait. Legnagyobb hibája, hogy sokszor rózsaszínű szemüvegen keresztül nézi a világot, szereti a kellemetlen valóságot kellemessé átkölteni. Ezért tud a legmeggyőzőbben füllenteni, mert saját változata az igazságról sokkal jobban hangzik, mint a többieké.

A Víz saláta összetevői: saláta, medvehagyma, újhagyma zöldje, retek levele, kínai kel, karalábé levele, brokkoli levele, és bármi, ami zöld levél.

A salátákhoz volt öntet, kesudió majonéz: kesudió, víz, citromlé, só, bors, mustármag, édesítőszer

Én ebben a megközelítésben még nem foglalkoztam a zöldségekkel, kérlek, hogy ha van hozzáfűznivalótok, osszátok meg velem! Azt sem tudom, hogy ez az összerendelés azt jelenti, hogy amilyen jegyben én születtem, azt a fajta salátát kellene többet fogyasztanom? Vagy az kellene, hogy jó legyen nekem? A fenti jellemzés nem nagyon illik rám, főleg, ami a türelmet illeti... ti hogy vagytok ezzel?

A 4 elem horoszkóp jellemzőit Lara blogján találtam. Nála több info is van, ha érdekel, látogass el hozzá.

1 megjegyzés:

Ági, aki főz írta...

Bár tűz jelű lennék, legjobban a földes saláta ragadta meg a képzeletemet, úgy gondolom, az ízlene nekem a legjobban.