2009. április 3., péntek

Narancsos csokikrém

Időnként érzi úgy az ember (lánya), hogy úúúúgy enne valami édességet, könnyűt, finomat. És persze azonnal de rögtön, mert különben könnyen elcsábul valami nem éppen természetes dologra, amit higgadt pillanataiban biztosan nem tenne meg. Ugye ezzel ti is így vagytok? Nyugtassatok meg, hogy nem vagyok ezzel egyedül. Nekem ilyen pillanatokban segítenek a hűtőben várakozó gyümölcslapok, amiket nagyon gyorsan meg lehet tölteni bármilyen "palacsinta töltelékkel", gyümölccsel, édesített magkrémmel.


Most egy nagyon gyorsan elkészíthető, ugyanakkor fantasztikus finom édességet mutatok be. Az ételtársítás szabályainak ugyan nem felel meg 100%-ban, hiszen gyümölcs is szerepel benne, de ezt nézd el nekem kedves olvasóm! Ha ez téged zavar, akkor is készítsd el, mert kár lenne kihagyni, de egyszerre ne egyél belőle sokat.

Narancsos csokikrém
2-3 banán
1/2 avokádó
1-2 evőkanál kakaópor (vagy karobpor, vagy felesben mind a kettő)
mandula tej vagy víz
pici só (opcionális)
édesítőszer (opcionális, én nem tettem bele)
1 narancs

A banánokat az avokádóval és a kakaóporral (karobbal) turmixgépbe tesszük, és annyi vízzel (vagy ha van otthon frissen készített mandulatej, azzal sokkal finomabb), amennyit felvesz, sűrű péppé keverjük. (én nem használok sót, de azt mondják, hogy kiemeli az édes ízt, és még finomabb lesz a krém)
A narancsokat megpucoljuk, feldaraboljuk.

Édesítőszer nem kell bele, ha a banán elég érett!

Az avokádótól kicsit még krémesebb lesz, de ha nincs otthon, akár el is hagyható. A mandulatej is opció, nálunk általában van itthon, és azzal sokkal finomabb.

Gusztusos kis poharakba egy-egy kanál csokikrémet teszünk, majd pár darabka narancsot, majd újra csokikrém, majd újra narancs. A tetejére szép narancs szeleteket teszünk. Díszíthetjük nyers kakaó darabokkal, lícium gyümölccsel, de mehet rá mazsola, kókuszchipsz is.


Próbáljátok ki!

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Istenien nez ki ez a kreatura! A szinek pompasak.

Gitta írta...

Köszönöm Hannoka, és nem csak szép, de nagyon finom is.