2009. április 5., vasárnap

Gyomsaláta a kertből

Itt a tavasz! Gondolom erre már ti is rájöttetek!

A gyerekeim reggel óta kint játszanak, még enni se nagyon akarnak bejönni :). És bizony azt is látom, hogy a természet beindult, nem csak szép virágok, hanem gyomok formájában is. De hát a gyom is zöld növény, és bizony csak meg kell kóstolni, mert nagyon finom. A mai ebéd első fogása egy zöldsaláta volt, így nézett ki összekeverés előtt:


Gyomsaláta magszósszal

kis csokor pitypang
kis csokor tyúkhúr
néhány spenótlevél
kevés vegyes csíra

1 csésze napraforgó mag
fél citrom leve
kevés só, édesítőszer
1 kiskanál mustármag por
kicsi bors

A napraforgó magból a hozzávalókkal együtt magszószt készítünk. Az íze kicsit hasonlítani fog a majonézre. Ez a mennyiség sokkal több, mint amennyi erre a salátára kell. Csak hát kevesebbhez nem fog hozzá az ember. Erre a salátára kb 1 evőkanál magszósz kell. A maradékot hűtőbe kell tenni, 1-2 napig eláll.
A zöld leveleket tálra tesszük, a magból készült szósszal leöntjük. Az összekeverés után már nem volt türelmem lefényképezni, olyan gyorsan megettem.

Nincsenek megjegyzések: