2009. április 18., szombat

Gyors beszámoló a mai potluckról

A mai nyers vegán potluck szerintem nagyon jól sikerült. Kevesebben voltunk, mint szoktunk, éppen ezért volt családiasabb, személyesebb a találkozás, emberibb a beszélgetés.

A nyers étkezés főbb irányzatairól beszélgettünk, Hippocrates életmód, 80/10/10, Boutenko-féle nyers irány. Számomra az lett világos, hogy annyi nyersétel irányzat van, ahány ember. Ha figyelsz a szervezetedre, a tested jelzéseire, akkor meg fogod tudni, hogy hány százalékban kell neked szénhidrátot, zsírt és fehérjét fogyasztanod, hogy szükséged van-e gabonacsírákra, vagy nem, tudod-e emészteni a gyümölcsöket, és ha igen, akkor tudod-e őket keverni más ételekkel, stb.


Viktor rávilágított valamire, ami szerintem nagyon igaz. Egészséget, gyógyulást elérni pusztán helyes táplálkozással nem lehet. Szükség van a lelki tényezőre, lelki egyensúlyra is. Szerinte ez még fontosabb, mint a táplálkozás. Szerintem a kettő egymás nélkül nem létezik, egymásra épülnek, hol az egyiket tápláljuk, hol a másikat, mindkettő fontos.


És az is bizony igaz, hogy nem kell az étkezéssel annyit foglalkozni, és túlzásba vinni a kalóriák és a vitaminok számolgatását. Ha már tudod, hogy mi a rádszabott nyersétel irányzat, akkor ennek már úgy kell mennie, mint bármilyen más hétköznapi dolognak. De addig, amíg ezt megtanulod, bizony oda kell figyelni.


Pár szót az ételekről: Zöldségek minden mennyiségben... nálam díjnyertes volt a töltött paradicsom, és a mogyorótejes gyümölcsturmix. A 4 elemnek megfelelő zöldség összeállítás szintén sikert aratott. Most nem volt annyi édesség, mint máskor, az enyém is itthon maradt.

Az elkövetkező napokban összeállítom a recepteket, és felteszem őket, láthassa az is, aki nem volt jelen.

Nincsenek megjegyzések: