2009. február 20., péntek

Zöldséges hajdina kása

És íme a hajdina kása sós, zöldséges változata. Ezt ma én is ki fogom próbálni, annyira merész ötlet!

A kép is fantasztikus!

Feltaláltad a hagyományos főzelék nyers változatát! Nálam mindenképpen különdíjat érdemelsz ezért a receptért!

Zöldséges hajdina kása
Buckwheat mash with vegetables


2 kicsi répát,
1 bögre hajdinacsírát,
1 ek gyömbért,
1 ek fokhagymát,
fél citrom levét,
kb 3-4 cm-es póréhagymát
csipet sóval, meg 1 ek szójaszósszal elturmixoltam.

2 little carrots,
1 cup sprouted buckwheat
1 spoon fresh ginger
1 spoon garlic
juice of half lemon
3-4 cm of leek
pinch of salt, 1 spoon of sojasouce

Majd hozzáadtam 1 csokor petrezselymet, és 2-3 ek hajdinacsírát. A képen kevesebb petrezselyem látszik, de az csak az esztétika miatt (azért is nem turmixoltam bele, mert akkor undorító színe lenne...). ;)

Blend all ingredients in blender until smooth. Garnish with parsley and 2-3 spoon of sprouted buckwheat.


Hát ennyi.
Várom a szavazatokat!!!!
Szavazzatok!!!!

Holnap potluck, nagyon készülök rá!

Várunk téged is szeretettel!

2 megjegyzés:

Ungvári Szilvia írta...

szió!

És melyik recept kitől van?

Gitta írta...

Eredményhirdetéskor megmondom!
Addig titok :)