2009. február 5., csütörtök

Brokkoli saláta hajdinával

Brokkoli saláta hajdinával


A mai ebédem brokkoli volt. Az alaprecept ez, vagyis a brokkolit különböző zöldségekkel együtt (piros színű paprika, lilahagyma, petrezselyem) felaprítjuk, és ízesítjük valamilyen saláta öntettel, jelen esetben 2 evőkanál Juliano szósszal. Most a szószba tettem még egy kis chillit is, ez lett a sárkányos változat.

Amitől különleges lett ez a saláta, hogy hozzáadtam még 3-4 evőkanál csíráztatott hajdinát, amitől még teljesebb lett az íze, és jó laktató lett.

Téli recept: a hajdina, gyömbér köztudottan melegítő hatású, a chilitől pedig egyenesen úgy éreztem, mindjárt tüzet fújok. (na azt azért mégsem akartam leírni)

És nézzétek csak ezeket a színeket!

Nincsenek megjegyzések: