2009. február 25., szerda

Édesburgonya "tészta"

Egy különlegességet szeretnék most bemutatni, amit Tia hozott a potluck-ra. Két dolog miatt tetszett nagyon: az egyik a fűszerezése, ami egyedi, harmonikus, fantasztikus volt (kicsit keleties). A másik az édesburgonya, amit nagyon ritkán használunk, bár egészséges és finom is. Tehát, ha kedves Olvasóm, veszel a piacon édesburgonyát, és valami különlegesre vágysz, készítsd el ezt a receptet, krékerrel, vagy magában teljes értékű főétel.


Édesburgonya "tészta":

2 spirálozott (julianne -re vágott) édesburgonya
2 csésze savanyúkáposzta
1/2 csésze (forró vízzel leöntött) mandula, 12 órai áztatás után meghámozzuk
2 evőkanál olivaolaj
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál curry (én kurkumát használtam)
1/2 teáskanál kömény (ha valaki kedveli)
1/4 teáskanál csípős fűszerpaprika
1 cm frissen reszelt gyömbér
1/2 teáskanál só

Tegyük az édesburgonyából készített "tésztát" egy tálba a savanyú káposztával, és keverjük hozzá a többi hozzávalót, melyet robotgépben vagy turmix-ban simára dolgoztunk.
Díszítés: apróra vágott koriander vagy leveles kel (nálam ez elmaradt :))
(Joan receptje alapján)

2 megjegyzés:

Hannoka írta...

Isteni!

Betti írta...

Nagyon finom! Tegnap este ez volt a vacsorám, a maradékot pedig most falom be, a munkahelyen. Köszi szépen :).