Szeretném megismertetni az olvasókkal az élő ételek csodálatos világát. Változatos, szemet gyönyörködtető, és ínycsiklandozóan finom ételek csak növényekből, sütés, főzés nélkül!
2010. február 10., szerda
Hajdina kása málnával, szederrel
A gyümölcspizzából maradt egy fél doboz fagyasztott vegyes piros gyümölcs, ma reggel felhasználtam a reggelimhez. Nagyon ritkán használok fagyasztott gyümölcsöket, de ez most nagyon jól esett. Kicsit változatosabbá teszi a hétköznapi ételeket, ez most kifejezetten feldobta a napomat!
A szokásos reggeli (melegítő) hajdina kásámba tettem egy marék piros gyümölcsöt...
1,5 csésze csíráztatott hajdina (a hajdina csíráztatásról bővebben - ITT - olvashatsz)
1/2 banán + 1/2 banán
1 kisebb alma + 1 alma
1/2 csomag fagyasztott piros gyümölcs (málna, szeder, stb)
csipet fahéj
kevés víz
A hozzávalókat kevés vízzel simára turmixoljuk. Néhány szebb darab gyümölcsöt félreteszünk a díszítéshez, mert ez is fontos!
A +1/2 banánt és a +1 almát felkockázzuk, és néhány szem dióval, mazsolával együtt a kása tetejére halmozzuk.
Jól összekevertem, és pár percig állni hagytam (amíg a gyerekeknek is kitálaltam a reggelit...) Ennyi idő elég is volt, hogy a fagyasztott gyümölcsök felolvadjanak! A nyarat idézte kicsit, nagyon várom már...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése