2010. november 14., vasárnap

Zöldségek faragva

Eddig még csak hallottam róla, de ma láthattam is, hogyan dolgozik egy zöldségszobrász, itt (Karcagon) és most (2010.11.13 szombat) Rácz Lajos. 
Csokor

Az egyszerűbb fogásokat érdemes lenne megtanulni, és a vendégeket, családot elkápráztatni!

Alapanyagok: sárgarépa, cékla, retek, sütőtök, zöldhagyma, hurkapálcika.
A megfaragott zöldségek azonnal mennek a vízbe, hogy frissek maradjanak. A váza sütőtökből készült, a virágok céklából, répából, retekből. A virágok szára pedig zöldhagymával bevont hurkapálcika.

Nem műtermi fotók, de a lényeg így is látszik.

Lehet, hogy ha már nem főzök, nem sütök, és nem is párolok, akkor én is faragni fogok!


Gomba retekből

A vázán egy madár van, a tollaira közelítettem rá

Ez szintén egy közeli a vázára

A csokor az ablakban

Munka közben

Dália céklából

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gitta,
ez gyönyörű!!! Hogy csinálja? Speckó szerszámmal?

Ungvári Szilvia írta...

Fantasztikus!
Mennyi ideig marad friss?

Gitta írta...

Igen, volt több is neki :)

Gitta írta...

A megfaragott zöldségeket vízbe kell tenni, de ha már rákerülnek a vázára, elég gyorsan látszik már rajtuk az "idő".
Amit megkaptam ajándékba, és hazahoztam, az kb 1 nap után lett fonnyadt. A céklán csak az látszik, hogy nem olyan szép fényes, hanem a felszín matt lesz, fénytelen. A többi zöldség kicsit tovább bírja.