Eddig még csak hallottam róla, de ma láthattam is, hogyan dolgozik egy zöldségszobrász, itt (Karcagon) és most (2010.11.13 szombat) Rácz Lajos.
|
Csokor |
Az egyszerűbb fogásokat érdemes lenne megtanulni, és a vendégeket, családot elkápráztatni!
Alapanyagok: sárgarépa, cékla, retek, sütőtök, zöldhagyma, hurkapálcika.
A megfaragott zöldségek azonnal mennek a vízbe, hogy frissek maradjanak. A váza sütőtökből készült, a virágok céklából, répából, retekből. A virágok szára pedig zöldhagymával bevont hurkapálcika.
Nem műtermi fotók, de a lényeg így is látszik.
Lehet, hogy ha már nem főzök, nem sütök, és nem is párolok, akkor én is faragni fogok!
|
Gomba retekből |
|
A vázán egy madár van, a tollaira közelítettem rá |
|
|
Ez szintén egy közeli a vázára |
|
A csokor az ablakban |
|
Munka közben |
|
Dália céklából |
4 megjegyzés:
Gitta,
ez gyönyörű!!! Hogy csinálja? Speckó szerszámmal?
Fantasztikus!
Mennyi ideig marad friss?
Igen, volt több is neki :)
A megfaragott zöldségeket vízbe kell tenni, de ha már rákerülnek a vázára, elég gyorsan látszik már rajtuk az "idő".
Amit megkaptam ajándékba, és hazahoztam, az kb 1 nap után lett fonnyadt. A céklán csak az látszik, hogy nem olyan szép fényes, hanem a felszín matt lesz, fénytelen. A többi zöldség kicsit tovább bírja.
Megjegyzés küldése