Azoknak ajánlom, akik gyorsan szeretnének egyszerű, ám mégis tartalmas, laktató vacsorát az asztalra tenni. Ez a mennyiség egy egyszeri vacsora nekem, és egy sokadagos nagy tál a holnapi potluck-ra. Egy négytagú családnak legalább 2 alkalommal tudja jól megtömni a pocakját!
Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
1 fej fehér saláta hagyma
1 teáskanál pirospaprika
1 evőkanál hidegen sajtolt olaj (oliva vagy más finom olaj)
30 dkg fehérrépa
10 dkg cukkíni (egy kisebb darab)
pici só
15 dkg tökmag beáztatva
15 dkg dió beáztatva
10 dkg napraforgó mag beáztatva
1 nagyobb sárgarépa
1 fej lilahagyma
3 fél aszalt paradicsom
1 teáskanál só
2 teáskanál pirospaprika
1 csipet őrölt fekete bors (vagy ízlés szerint)
1 evőkanál olaj
A savanyú káposzta beízesítve |
A savanyú káposztát kimossuk, leöblítjük. Hozzáadunk egy evőkanál olajat, pirospaprikát és apróra vágott fehér hagymát.
Jól elkeverjük, és két harmadát egy tál aljára rendezzük. (Egy harmad megy majd a tetejére)
A tál alján |
Ezután a "rizs" réteget készítjük el. A répát és a meghámozott cukkínit konyhai robotgépbe tesszük, sózzuk, és morzsásra aprítjuk. (Fehér réteget szerettem volna, ez volt az egyetlen oka annak, hogy megszabadultam a cukkíni héjától.)
rizsréteg fehér répából és cukkíniből |
Rásimítjuk a káposzta rétegre.
A magos réteghez az összes hozzávalót beletesszük az aprítógépbe, és morzsásra aprítjuk. Kóstoljuk meg, ennek elég sósnak, fűszeresnek kell lennie. Ha készen vagyunk, ezt is a tálba tesszük, rásimítjuk a répa-cukkíni rétegre.
Látszik a három réteg |
Látszik mind a 4 réteg |
Tálalva |
3 megjegyzés:
Szia Gitta!
Ez nagyon jól hangzik, köszönöm! A gombócos káposzta meg egyszerűen zseniális:)
Andi, köszönöm!
Ma vittem egy nagy adagot a batyusbálra, és mind elfogyott, gyorsan.
sztarszkifoz.blogspot.com
Megjegyzés küldése