2010. január 13., szerda

Mini pizza marinált zöldségekkel


A hajdina korongok arra várnak a hűtőmben, hogy szószokkal, zöldségekkel megpakolva megegyük őket. Ma reggel két koronggal és a tegnap este elkészített a marinált zöldségekkel indultam munkába. Útközben vettem még friss zöldségeket, retket, paprikát és csicsókát, néhány zöld levelet, és készen is volt a friss ebéd. A melegítéssel volt egy kis baj, a munkahelyemen nincs aszaló (már csak az kellene...), úgyhogy a zöldséges tálkát ebéd előtt fél órával rátettem a radiátorra, úgy melegítettem át egy kicsit. Dolgozóba nem vittem fényképezőgépet, így ezt csak a munkatársaim láthatták, de lejjebb a vacsora ott van!

A hajdina korongok receptjét megtalálod - ITT -.

A marinált zöldségek receptjét pedig -ITT-. Igaz, a mostani marináló öntet egy picit más ízesítést kapott, nagyon különleges lett, megosztom veletek:

Marináló öntet:
1 dl hidegen sajtolt oliva olaj
1/2 citrom leve
1 kanál szójaszósz
4 gerezd közepes fokhagyma
1 cm-es friss gyömbér
csipet erőspaprika

Turmixgépben simára keverjük és a zöldségekre öntjük. A zöldségek most brokkoli, sárgarépa, karalábé, újhagyma, kápia paprika volt. Minden apró darabra vágtam, és ráöntöttem a szószt. Jól átkevertem, és egész éjszaka állni hagytam. Másnap felmelegítettem, isteni volt.


Vacsorára így ettem, ez volt az alap:



Erre pakoltam a megmelegített, marinált zöldségeket:


Ezt aztán jól beborítottam csírákkal, és körberaktam karikára vágott kápia paprikával.
Az olajos öntet nagy része a tál alján maradt, így vacsora után daraboltam még bele zöldségeket, lesz holnapra is belőle!

1 megjegyzés:

zsuzsa írta...

Ez csodálatosan néz ki, szívesen megkóstolnám!