Szeretném megismertetni az olvasókkal az élő ételek csodálatos világát. Változatos, szemet gyönyörködtető, és ínycsiklandozóan finom ételek csak növényekből, sütés, főzés nélkül!
2010. január 8., péntek
Majonézes káposzta saláta
Persze nyers majonézzel!
Ha szétnézel a blogon kedves Olvasóm, sok sok káposzta salátát találsz itt, ha szereted a káposztát, kedvedre válogathatsz.
És itt van egy újabb káposzta saláta... nekem nagyon bejött, szerintem érdemes kipróbálni. A majonézhez kendermagot használtam, de szerintem kesudió, mandula, de még napraforgó mag is jó lehet, csak áztassátok be előtte legalább egy fél napra!
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
1/2 fej káposzta
1 kisebb sárgarépa
1 fehérrépa
1/2 fej lilahagyma
1 csésze mag beáztatva (én most hántolt kendermagot használtam)
1/2 csésze víz
fél citrom leve
pici só, bors, annak, aki bírja...
pár csepp stévia
A káposztát és a többi zöldséget lereszeljük, vagy aprítógépben morzsásra aprítjuk.
A magból a többi hozzávalóval majonézt készítünk. Tetszés szerint ízesíthetjük, ez most egy picit - a káposzta miatt- citromosabb lett a szokásosnál.
A zöldségekre ráöntjük a szószt, jól összekeverjük, és már lehet is kóstolni. Jót tesz neki egy pár óra állás a hűtőben, de azonnal is fogyasztható.
Nagyon finom, krémes, tartalmas, laktató.
Kicsit nehéz... tehát krékert vagy más olajos dolgot ne nagyon egyetek hozzá. Paprika, zöld levelek, saláta, uborka... jól illenek mellé.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése