Szeretném megismertetni az olvasókkal az élő ételek csodálatos világát. Változatos, szemet gyönyörködtető, és ínycsiklandozóan finom ételek csak növényekből, sütés, főzés nélkül!
2010. január 10., vasárnap
Gyümölcsös hajdina kása
Persze minden édes hajdina kása gyümölcsös, de most ez nagyon az volt. Több volt a gyümölcs, mint a kása. Hétvégi reggeli mostanában ez a tavalyi kedvenc, nézzétek meg az eredeti receptet, Bogi és Edina változatát is. Tomi is készített egyet, és a variációs lehetőség szinte végtelen. Nyáron a földieperrel, hmmm de finom...
A ma reggeli két dologban különbözik az eredetitől, egyáltalán nem került bele zsiradék, semmilyen olajos mag, valamint a tálaláskor nagyon sok feldarabolt gyümölcsöt tettem hozzá. Igazából gyümölcsreggeli volt egy kis hajdina kásával.
A hajdina igazi téli nyers eledel, melegítő hatású, laktató és finom.
Hozzávalók:
1 banán, 1 mandarin, 1/2 alma
2 csésze csíráztatott hajdina (2 napos)
kevés víz (hogy egy nem túl sűrű állagot kapjunk)
1/2 kávéskanál fahéj
+ 1 banán, 1 mandarin, 1/2 alma, 1 kiwi
A kásához valókat turmixgépben simára keverjük (az almát héjastul tettem bele).
A plusz gyümölcsöket daraboljuk, és hozzákeverjük a kásához.
A fotó kedvéért lett néhány kiwi szelet és egy mandarin gerezd a tetejére téve...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése