2010. január 10., vasárnap

Gyümölcsös hajdina kása


Persze minden édes hajdina kása gyümölcsös, de most ez nagyon az volt. Több volt a gyümölcs, mint a kása. Hétvégi reggeli mostanában ez a tavalyi kedvenc, nézzétek meg az eredeti receptet, Bogi és Edina változatát is. Tomi is készített egyet, és a variációs lehetőség szinte végtelen. Nyáron a földieperrel, hmmm de finom...

A ma reggeli két dologban különbözik az eredetitől, egyáltalán nem került bele zsiradék, semmilyen olajos mag, valamint a tálaláskor nagyon sok feldarabolt gyümölcsöt tettem hozzá. Igazából gyümölcsreggeli volt egy kis hajdina kásával.

A hajdina igazi téli nyers eledel, melegítő hatású, laktató és finom.

Hozzávalók:
1 banán, 1 mandarin, 1/2 alma
2 csésze csíráztatott hajdina (2 napos)
kevés víz (hogy egy nem túl sűrű állagot kapjunk)
1/2 kávéskanál fahéj

+ 1 banán, 1 mandarin, 1/2 alma, 1 kiwi

A kásához valókat turmixgépben simára keverjük (az almát héjastul tettem bele).

A plusz gyümölcsöket daraboljuk, és hozzákeverjük a kásához.


A fotó kedvéért lett néhány kiwi szelet és egy mandarin gerezd a tetejére téve...

Nincsenek megjegyzések: