Most csak egy gyors beszámoló, később majd jövök a receptekkel is.
Először is szeretném megköszönni Évinek a vendéglátást, nagyon jól éreztük magunkat nála. Ha jól számolom, akkor 18 felnőtt és 4 gyerek volt... Ettünk sok finomságot, beszélgettünk, megismertünk új embereket. Évi megmutatta nekünk a párja által készített aszalógépet.
Ez a saláta a nyarat idézte, könnyű, finom...
Óriási ötlet Emesétől és Attilától, feldarabolt zöldségek "panírozva", vagyis először egy szójaszószos öntetbe mártva, majd sárga lenmagba, illetve
szezámmagban megforgatva...
Erika kétféle krékert is hozott, az egyik finomabb volt, mint a másik.
Bea káposzta salátájából még haza is hoztam, Apának is nagyon ízlett!
Klári aszalt sütőtököt és fasírtot hozott.
Nagyon finom volt ez a saláta is, zelleres, sárgarépás, brokkolis, hmmmm.
Emese és Attila krémest is hoztak, alja, teteje gyümölcslap, a töltelék pedig banánkrém.
Nekem nagyon ízlett ez az avokádós uborka saláta, házigazdánk "alkotása".
Almás, diós egytál, igazi téli csemege.
Hihetetlen, hogy mennyi ötlet és újdonság van minden alkalommal egy egy ilyen összejövetelen. Nagyon örültem annak, hogy bátran lehetett kóstolni bármelyik ételből bármennyit, mert egyik sem volt tele olajos magokkal, pluszban hozzátett hidegen sajtolt olajjal. Annak ellenére, hogy tél van, senki sem esett abba a hibába, hogy túl tömör, vagy nehéz ételt hozzon. És bár mindenki jól belakott, senkinek nem okozott ez gondot. :)
Nagyon köszönöm nektek ezt a szép délutánt!
1 megjegyzés:
Én először vettem részt egy ilyen "kóstolón", nagyon finomak voltak a nyers ételek… Akit érdekel a téma, és szeretne tippeket, tanácsokat annak ajánlom, hogy vegyen részt egy potluckon! ☺
Megjegyzés küldése