2010. január 28., csütörtök

Kesudiós zöldségek

Nagyon egyszerű étel ez, talán ezért is gondoltam úgy, hogy közkinccsé teszem. Sokszor keres az ember olyan receptet, amihez nem kellenek különleges alapanyagok, eszközök, gyorsan készen van, ugyanakkor ehető, finom. És ilyenkor télen talán le is csökken a lehetőségek száma...


Gábor és Bogi receptje, ők hozták a potluck-ra, ez is elég hamar elfogyott...
Egyszerre volt friss, ropogós, lágy és krémes. Finoman volt fűszerezve, ugyanakkor ki lehetett érezni a zöldségek eredeti ízét is, szóval gasztronómiai élmény volt, szerintem nem csak nyersevőknek.

Hozzávalók:
zöldségek összedarabolva:
brokkoli, sárgarépa, vajretek, kínai kel

szósz:
15 dkg kesudió megdarálva,
egy kis citrom leve,
4-5 fokhagymagerezd,
olasz fűszerkeverék ,
víz a kellő állag eléréséig

Az elkészítése nagyon egyszerű: a ropogós zöldségeket feldaraboljuk, majd ráöntjük a szószt, jól átkeverjük, és már lehet is enni.



A "gyors ebéd" gyűjteményembe el fogom tenni!

4 megjegyzés:

Szabó Gábor írta...

Legközelebb Russel James nyers séf receptjével készülünk ;)


Cauliflower Cheese

For the cheese sauce

1 1/2 cups cashews, soaked 20 minutes
2 teaspoons minced fresh rosemary
2 tablespoons olive oil
2 teaspoons lemon juice
6 tablespoons water
3 tablespoons nutritional yeast
1/2 teaspoon salt
Pinch cayenne pepper
Pinch turmeric

1 spring onions (green onion), finely chopped
5 chives, finely chopped

- Blend all ingredients except onions and chives in a high-speed blender until smooth.

- Stir in onions and chives by hand.

For the cauliflower

1 medium cauliflower, split into small florets (this will be about 4/5 cups)
1 tablespoon lemon juice
1 tablespoon olive oil
1/2 teaspoon salt
Pinch turmeric

- Mix all ingredients in a bowl, massage in by hand and leave to marinate for 10 minutes

To assemble

1 tablespoon chopped fresh chives

- Mix the cheese sauce and cauliflower together and serve in individual portions in small bowls. The bowls can be placed in a dehydrator 1 to 2 hours before serving to warm through.

- Sprinkle the chopped chive over the top and serve.

Gitta írta...

Gábor, ezt a receptet megkaptam én is, szenzációsan is néz ki, és én is el fogom készíteni!

Ami írta...

Kedves Gitta!

Most találtam rá a blogodra, és nagyon tetszik. Engem is érdekel az élőétel fogyasztás-bár egyelőre csak elméletben. Örülök, hogy Tőled elleshetek pár receptet, hogy gyakorlatban is kipróbálhassam.

Gitta írta...

Kedves Ami!
Örülök, hogy itt vagy, és olvasod a blogom. Érdemes kipróbálni ezeket a recepteket, finomak, szépek, egészségesek!