Szeretném megismertetni az olvasókkal az élő ételek csodálatos világát. Változatos, szemet gyönyörködtető, és ínycsiklandozóan finom ételek csak növényekből, sütés, főzés nélkül!
2009. május 3., vasárnap
Spárga saláta
Tudjátok milyen finom, lédús, ropogós a friss spárga? Nagyon kérlek benneteket, hogy ha sikerül tényleg friss spárgához hozzájutnotok, ne süssétek, ne főzzétek meg!
Ahogy ma húztam le a spárga külső rétegét, szinte fröcsögött belőle a nedvesség, a belseje pedig roppanós és nagyon ízletes volt.
Ez a saláta egy variáció, lehet bármivel kombinálni, szerintem zöldsalátával, spenóttal, paprikával, sárgarépával, ami van otthon.
Az enyémben az alábbi hozzávalók voltak:
1 csomag spárga
1 pici friss, bébi cékla
3-4 szem nyers fekete olajbogyó
kis csokor petrezselyem
1 kanál oliva olaj
pár csepp citromlé
1 kiskanál morzsolt oregánó
1 paradicsom
1-2 cikk citrom héjastul
A spárgát megpucoljuk, csak a zsenge közepe maradjon. A céklát nagyon vékony csíkokra vágjuk, az olajbogyót és a petrezselymet is feldaraboljuk. A citromlével és az olajjal jól összekeverjük, és tálba tesszük. Díszítjük citromkarikával, paradicsommal, megszórjuk oregánóval.
Hát ezen a képen tényleg nem nagyon látszik a lényeg... annyi minden van körülötte. Meg lehet szórni szezámmaggal, vagy csíráztatott hajdinával.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Tetszik az ötlet!:-) Én is most vettem egy adag spárgát, tényleg finom, ropogós. Kár hőkezelni.
Megjegyzés küldése