2009. május 25., hétfő

Gyömbéres répa+almalé

Szerintem nem tudunk egész nap annyi zöldséget megenni, megrágni, amennyire szükségünk lenne. Sem időnk nincs rá, nekem türelmem és kedvem sem lenne.


Viszont jó tudni, hogy a zöldségekben található ásványi anyagok és vitaminok kinyerhetők a zöldségek leveiből, így megkímélve a szervezetünket a túlzott rost beviteltől. Felmerül benned a kérdés, kedves Olvasóm, hogy akkor én nem is eszem növényi rostokat? Dehogynem. A napi 2 kiló zöldség és gyümölcs fogyasztásomból kb 1 kg történik teljes értékben, vagyis gyümölcs, saláta, és más nyers étel formájában, a maradék pedig a rost nélküli lé! És abban az egy kiló zöldségben azért van elegendő növényi rost.
Ilyenkor nyáron szinte végtelen a zöldséglé fogyasztásának a lehetősége, sárgarépa, zeller, uborka, stb. Most a kedvencem mutatom be nektek, a gyömbéres répa+almalét.

Hozzávalók: (ahogy a képen is látszik)

3 szál sárgarépa
1 alma
1 kisebb szeletke hámozott friss gyömbér


Gyümölcscentrifugán ledaráljuk a hozzávalókat. Figyeljünk arra, hogy ne a gyömbér legyen az utolsó, mert olyan pici, hogy alig csepeg ki valami a gépből. De ha utána nyomjuk le az almát, akkor az alma kisodorja maga előtt a gyömbér levét.
A férjem kedvence, kávé helyett kitűnő nyári ital!

Sok sok zöldség ital receptem van még, coming soon....

Nincsenek megjegyzések: