2009. május 17., vasárnap

Fogjunk össze, segítsük, támogassuk egymást!

Először is szeretném felhívni a figyelmeteket Klári Ép testben ép lélek című nyersétel blogjára. Vessetek rá egy pillantást, jegyezzétek be a kedvencek közé, mert nagyon szép és ízletes recepteket tartogat a számunkra, sokat fogunk tanulni tőle. Üdv a csapatban!


Már régóta érlelődik bennem a gondolat, hogy valahogy segítsek azoknak, akik a nyers táplálkozásuk miatt gondokkal küzdenek, akár a beszerzéssel, akár információval. Szeretnék létrehozni egy virtuális közösséget, akik megosztják egymással az ismereteiket, közösen rendelnek vagy hozatnak külföldről itthon nem kapható alapanyagokat, eszközöket. Mindent persze nem vállalok fel, ezért kérek mindenkit, akinek ötlete van, vagy segíteni tud, az jelentkezzen.

Mire gondolok?
Hántolt kendermag beszerzése megoldott, ha erre az e-mail címre írsz, akkor azt továbbítom Ritához, és megbeszélhetitek a részleteket.

Ha szeretnél nyers kakaóvajat, nyers kakaóport, vagy bármi olyan itthon nem kapható anyagot venni, egyénileg elég sokba kerül a megrendelése Amerikából, ezért össze kellene fogni, és összegyűjteni az érdeklődőket, hogy egyszerre nagyobb mennyiséget tudjunk rendelni, így a szállítási költség többfelé oszlik.

Nemrég megkeresett egy kedves Olvasóm, felfedezett egy tápláléktisztító készüléket, aminek a behozatalához társakat keres. Most próbálok tenni ez ügyben is, beillesztem a részletet a leveléből:

"Ahogy átgondoltam a nyersétel táplálkozást azt láttam , hogy az alapanyag megtisztítása az, ami a legtöbb időtt igényli és a tisztátalanság lehet az egyetlen bajforrás. Ennek megoldása lenne ez a készülék.
Az orvosi műszerek, ékszerek, fegyverek---tehát a hagyományosan nem tisztítható eszközök tökéletes tisztítására lett kifejlesztve az ultrahang által berezonáltatott vízben való tisztítási eljárás.
A táplálék tisztítókat azonban ózonos víztisztítással a nanosilver bevonatú edény fertőtlenítő hatásával is kombinálják, hiszen a vízben lebegő és oldott anyagokat is fertőtleníti ez az eszköz.
Az ára kb 200-300 dollár között van, de erre rakódik a postai költség és a vám+ áfa teher is.
Pontos adataim nincsenek, mert nem vagyok jártas a témában és ha találok vásárlótársakat , azokkal társulnék.
Célom az volt , hogy az Önnel fémjelzett haladóan táplálkozókat megismertessem ezzel az eszközzel, s ha valakiknek tehetősségük is van rá, akkor összeálljunk. A beszerzésről akkor gondolkodok majd érdemben, ha valóban lesz érdeklődés, mert úgy más beszerzési úton kell behozni a terméket. Még nem foglalkoztam magán importtal, de ha összeállunk, akkor a feladatmegosztás elve alapján remélem sikeresek leszünk."

Ennyi az idézet a levélből. Nekem az utolsó mondat tetszik a legjobban, a feladatmegosztásról... A következő három linken lehet megnézni a tisztító berendezések paramétereit:
3D SOUL System

Ozone Ultrasonic Vegetable Cleaner

Hammacher Shlemmer

Létrehoztam egy postafiókot: nyerskozosseg@gmail.com
Ide írjanak azok,
- Akiket érdekel a fenti tisztító berendezés
- Akiknek beszerzési gondjai vannak (sárga lenmag, fehér hajdina, kendermag, stb),
- Akinek információja van, bármi, amiről úgy gondolja, hogy érdekelheti a többieket is... gondolok itt arra pl, hogy " hétvégén megyünk Bécsbe, meglátogatjuk a bio nagykert, ezeket szoktuk behozni, ilyen áron, kinek hozzunk? "
- Aki szívesen felvállalná, hogy külföldi oldalakról szuperételeket berendel, persze csak akkor, ha van rá elég jelentkező.

Tehát én azt vállalom, hogy összehozom az érdeklődőket, és mondjuk csatlakozom... de segíteni csak akkor tudok, ha jelentkeznek olyanok is, akik vállalnak bizonyos beszerzési feladatokat. Mindent nem tudok én sem elintézni...

Ha olyan információhoz jutok általatok, ami a többség érdeklődésére tarthat számot, azt felteszem, és "nyersközösség" cimkével bárki megtalálhatja.

Köszönöm az ötleteket, és a segítséget!!!!!

Nincsenek megjegyzések: