Elsőre talán furcsán hangzik, hogy lehet a hagymát aszalni? De ha ezt a receptet kipróbálod, a hagymának egy teljesen új ízvilágát fogod megismerni. Elveszíti ugyan a ropogós frissességét, de cserébe ad valami különlegeset, próbáld ki!
Fogyaszthatod csak úgy magában, vagy krékerre, pizzára feltétként.
Hozzávalók:
3-4 fej hagyma (lilahagyma)
1 kanál szójaszósz
1 kanál méz (vagy valamilyen szirup)
A hagymát csíkokra vágod, és jól összekevered a szójás-mézes kencével. Lehetőleg kézzel, szinte bele kell masszírozni, hogy mindenhol átjárja. Aszalógépben 5-6 órát kell szárítani, időnként átforgatni, hogy mindenhol érje a levegő.
Uborkával, paradicsommal, vagy valamilyen más lédús zöldséggel együtt ízbomba!
3 megjegyzés:
Szia!
Nagyon tetszik a recept, de nincs aszalógépem. Nem tudod véletlenül, hogy sütőben kivitelezhető-e?
Bello
Milyen nagyszerű ötlet!
Kipróbálom, minden összetevője bejön nekem...
Izabella! aszalógép nélkül is működik a dolog, ha van légkeveréses villanysütőd. A ventillátor nagyon fontos, mert nem elég a megfelelő hőmérséklet, gondoskodni kell a szellőzésről is, hogy a pára el tudjon távozni. Máskülönben nem aszalódik, hanem párolódik, és akkor teljesen más lesz az íze, állaga. A sütő ajtaját kicsit nyitva kell hagyni, és a legalacsonyabb fokozatra kell állítani.
Még sosem próbáltam, de ajánlom a radiátor+ventillátor párosítást...
Megjegyzés küldése