Szeretném megismertetni az olvasókkal az élő ételek csodálatos világát. Változatos, szemet gyönyörködtető, és ínycsiklandozóan finom ételek csak növényekből, sütés, főzés nélkül!
2009. március 4., szerda
Olivás pástétom
A hűtőszekrényben már várta egy ideje a nyers olajbogyó, hogy kitaláljak valamit, és végre felhasználjam. Először pástétomot készítettem belőle, a hozzávalók mennyisége nem pontos, mivel folyton ízlelgettem, próbálgattam.
Hozzávalók:
2 csésze olajos mag (kendermag, mandula, napraforgómag tetszés szerinti arányban)
1 csésze nyers fekete olajbogyó
1 csésze aszalt paradicsom beáztatva
1/2 fej lilahagyma
Petrezselyem
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 kanál csíráztatott hajdina
A hozzávalókat aprítógépben masszává keverjük.
Intenzív mediterrán íze lett, szerintem kicsit sós. Az olajbogyó és a szárított paradicsom is sós, legközelebb a paradicsomot jobban ki kell áztatni.
A magokat körülbelül egyenlő arányban tettem bele, de alapvetően ez nem változtat az ízén.
Annyira tömény volt, hogy ezt a mennyiséget nem tudtam 2 napig sem megenni. A maradékot megaszaltam…
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Kedves Gitta! Egy kérdés: honnan tudom hogy nyers az olíva?
Nyers olivát hagyományos boltban sajnos nem lehet kapni. Nyers, ha rá van írva, hogy raw... Ez úgy nyers, hogy fermentált :) kezeletlenül nyersen nem fogyasztható.
Ez az én olivám nyers, fermentált és még ráadásul füstölt is volt... egy ismerősömtől kaptam, azóta sem láttam itthon, sajnos :(
Ha tud valaki, szóljon
Megjegyzés küldése