Szeretném megismertetni az olvasókkal az élő ételek csodálatos világát. Változatos, szemet gyönyörködtető, és ínycsiklandozóan finom ételek csak növényekből, sütés, főzés nélkül!
2009. március 27., péntek
Kentucky fasírt
Most elkezdem leírni a márciusi potluck-ra hozott jobbnál jobb szószokat, pástétomokat. Nekem ez a pástétom ízlett a legjobban. Miért? Mert én mindig nagyon óvatosan használom a fűszereket, mert egy párszor már "elvitte" a zöldségek eredeti ízét. Ebben a pástétomban viszont annyira harmonikusan voltak jelen a jellegzetes fűszerek, nem volt sem kevés, sem sok, teljesen rendben volt! Nagy köszönet érte Gábornak és Boginak!
Az elnevezésen én is csodálkoztam kicsit, "fasírt"? Igazából kenhető cucc, de ha valaki kis lapos gombócokat formáz belőle, akár meg is lehet kicsit szárítani, és már kész is van a "Kentucky burger".
Hozzávalók:
1 csésze tökmag beáztatva
1/2 csésze napraforgó mag beáztatva
1 nagy sárgarépa
4 szár zellerszár
1 vöröshagyma
1-2 evőkanál extraszűz oliva olaj
1/2 citrom leve
3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
kentucky grill: 1-1 arányban 1 mk. (só), pirospaprika, kakukkfű, rozmaring, majoranna, bors, bazsalikom, borsikafű, tárkony
Présgépen átnyomtuk az alapanyagokat és jól összekevertük.
Hát nem egyszerű? Akinek nincs présgépe, javaslom a konyhai robotgépet, aprítót. Ezt a pástétomot ajánlom paradicsom, paprika megtöltésére, uborka csónakocskák, cukkíni tekercsek töltelékének, stb. Itt is nagyon sok a variációs lehetőség, csak a fantáziád szab határt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése