2009. március 27., péntek

Kentucky fasírt


Most elkezdem leírni a márciusi potluck-ra hozott jobbnál jobb szószokat, pástétomokat. Nekem ez a pástétom ízlett a legjobban. Miért? Mert én mindig nagyon óvatosan használom a fűszereket, mert egy párszor már "elvitte" a zöldségek eredeti ízét. Ebben a pástétomban viszont annyira harmonikusan voltak jelen a jellegzetes fűszerek, nem volt sem kevés, sem sok, teljesen rendben volt! Nagy köszönet érte Gábornak és Boginak!

Az elnevezésen én is csodálkoztam kicsit, "fasírt"? Igazából kenhető cucc, de ha valaki kis lapos gombócokat formáz belőle, akár meg is lehet kicsit szárítani, és már kész is van a "Kentucky burger".

Hozzávalók:
1 csésze tökmag beáztatva
1/2 csésze napraforgó mag beáztatva
1 nagy sárgarépa
4 szár zellerszár
1 vöröshagyma
1-2 evőkanál extraszűz oliva olaj
1/2 citrom leve
3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva

kentucky grill: 1-1 arányban 1 mk. (só), pirospaprika, kakukkfű, rozmaring, majoranna, bors, bazsalikom, borsikafű, tárkony

Présgépen átnyomtuk az alapanyagokat és jól összekevertük.


Hát nem egyszerű? Akinek nincs présgépe, javaslom a konyhai robotgépet, aprítót. Ezt a pástétomot ajánlom paradicsom, paprika megtöltésére, uborka csónakocskák, cukkíni tekercsek töltelékének, stb. Itt is nagyon sok a variációs lehetőség, csak a fantáziád szab határt.

Nincsenek megjegyzések: