2009. március 3., kedd

A diabetesz gyógyítható nyerskoszttal?

Első olvasásra badarságnak tűnik, hiszen mindenki úgy tudja, hogy a cukorbetegség nem gyógyítható. Én arra kérek minden angolul tudó kedves Olvasómat, hogy ezt a 2 videót nézze meg!

Az önként jelentkezők 30 napig éltek a megszokott környezetüktől távol, kizárólag nyers, növényi ételeken, szigorú orvosi ellenőrzés mellett. Érdekes dolgok történtek a 30 nap elteltével.

Rákereshettek az interneten "raw for 30 days" címmel több anyag is van a youtube-on, és szöveges formában is.

A témában nem ástam ennél mélyebbre, mivel személy szerint engem nem érint. Ha van tapasztalatod, vagy véleményed, kérlek írd meg!

6 megjegyzés:

Szilvi írta...

A 2-s típusú (felnőttkori) egyértelműen javítható, illetve gyógyítható nyerskoszttal, illetve vegán étkezéssel.

Ennek a típusnak az egyik jellemzője, hogy általában elhízás miatt a sejtek érzéketlenné válnak az inzulinra. Inzulin rezisztens lesz a beteg. Az orvosok is azzal kezdik, hogy fogyjanak le.

A másik típus (gyermekkori) esetén az inzulin termelő sejtek pusztulnak el. Ez teljesen más probléma, csak a nevük, és néhány tünetük azonos.

Gitta írta...

Szilvi! Köszönöm a pontosítást. Az eredmény akkor is megdöbbentő. Victoria Boutenko kisfia melyik típusú diabéteszből gyógyult meg?

trinity írta...

Mi a lányom miatt érintettek vagyunk...megnézem és referálok-bár a 20 éves lányommal az a gond(???), hogy 2 típusú, ami ugye ritka ebben a korban, de kifejezetten sovány. 172 cm és 54 kg..A diétájától meg nem tud hízni, pedig kellene, annyira ki vannak ágyazódva már az idegvégződései, mindig éhes és ideges...

Szilvi írta...

Nem egyértelmű, mert a mai étrend miatt a gyermekek között is egyre több elhízott, 2-s típusú cukorbeteg van.

Ráadásul az egész család egyszerre lett beteg az amerikai kajától. Az biztos, hogy időben kiderült, még ha 1-s típus is, nem pusztult el az összes inzulintermelő sejt.

Az újabb cikkeiben Victoria is azt írja, hogy sokan kétségbe vonják, hogy 1-s típusú cukorbeteg volt a fia. Semmilyen erre vonatkozó bizonyíték nincs.
Az a lényeg, hogy meggyógyult :-)

Szilvi írta...

Trinity:

Volt alaposabb gasztro-s és egyéb vizsgálatokon?
Lehet, hogy egyéb probléma okozza az állapotot.

A fiamnak a cukorbetegség után vették észre, hogy lisztérzékeny.

Ha időben észreveszik a lisztérzékenységet...

Bibe írta...

A 2-es típusú diabétesznél a Seignalet diéta 100%osan jónak bizonyult. Bár kevés volt a kisérleti alany, összesen 25 fő. Ebből 20 teljesen meggyógyult és 5nél 50%os javulás történt.
Saját tapasztalataim nincsenek.
Csak halkan jegyzem meg, h ez a diéta közel áll a nyersétkezéshez.