2009. március 3., kedd

A diabetesz gyógyítható nyerskoszttal?

Első olvasásra badarságnak tűnik, hiszen mindenki úgy tudja, hogy a cukorbetegség nem gyógyítható. Én arra kérek minden angolul tudó kedves Olvasómat, hogy ezt a 2 videót nézze meg!

Az önként jelentkezők 30 napig éltek a megszokott környezetüktől távol, kizárólag nyers, növényi ételeken, szigorú orvosi ellenőrzés mellett. Érdekes dolgok történtek a 30 nap elteltével.





Rákereshettek az interneten "raw for 30 days" címmel több anyag is van a youtube-on, és szöveges formában is.

A témában nem ástam ennél mélyebbre, mivel személy szerint engem nem érint. Ha van tapasztalatod, vagy véleményed, kérlek írd meg!

6 megjegyzés:

Ungvári Szilvia írta...

A 2-s típusú (felnőttkori) egyértelműen javítható, illetve gyógyítható nyerskoszttal, illetve vegán étkezéssel.

Ennek a típusnak az egyik jellemzője, hogy általában elhízás miatt a sejtek érzéketlenné válnak az inzulinra. Inzulin rezisztens lesz a beteg. Az orvosok is azzal kezdik, hogy fogyjanak le.

A másik típus (gyermekkori) esetén az inzulin termelő sejtek pusztulnak el. Ez teljesen más probléma, csak a nevük, és néhány tünetük azonos.

Gitta írta...

Szilvi! Köszönöm a pontosítást. Az eredmény akkor is megdöbbentő. Victoria Boutenko kisfia melyik típusú diabéteszből gyógyult meg?

trinity írta...

Mi a lányom miatt érintettek vagyunk...megnézem és referálok-bár a 20 éves lányommal az a gond(???), hogy 2 típusú, ami ugye ritka ebben a korban, de kifejezetten sovány. 172 cm és 54 kg..A diétájától meg nem tud hízni, pedig kellene, annyira ki vannak ágyazódva már az idegvégződései, mindig éhes és ideges...

Ungvári Szilvia írta...

Nem egyértelmű, mert a mai étrend miatt a gyermekek között is egyre több elhízott, 2-s típusú cukorbeteg van.

Ráadásul az egész család egyszerre lett beteg az amerikai kajától. Az biztos, hogy időben kiderült, még ha 1-s típus is, nem pusztult el az összes inzulintermelő sejt.

Az újabb cikkeiben Victoria is azt írja, hogy sokan kétségbe vonják, hogy 1-s típusú cukorbeteg volt a fia. Semmilyen erre vonatkozó bizonyíték nincs.
Az a lényeg, hogy meggyógyult :-)

Ungvári Szilvia írta...

Trinity:

Volt alaposabb gasztro-s és egyéb vizsgálatokon?
Lehet, hogy egyéb probléma okozza az állapotot.

A fiamnak a cukorbetegség után vették észre, hogy lisztérzékeny.

Ha időben észreveszik a lisztérzékenységet...

Bibe írta...

A 2-es típusú diabétesznél a Seignalet diéta 100%osan jónak bizonyult. Bár kevés volt a kisérleti alany, összesen 25 fő. Ebből 20 teljesen meggyógyult és 5nél 50%os javulás történt.
Saját tapasztalataim nincsenek.
Csak halkan jegyzem meg, h ez a diéta közel áll a nyersétkezéshez.