2011. április 22., péntek

Zabkása eperrel

Gyors vacsora! Semmi extra, csak az eper. 
Egy böjtölős emlék a nyers zabkása. A Napsugár Életházban kaptunk minden délután egy kevéske zabkását, fahéjjal, kevés mézzel. Az alap a főzött zabkása volt, de Móniék voltak olyan aranyosak, és a kedvünkért (Móni és én) készítettek nekünk külön nyers változatot is. Szerintem a nyers sokkal finomabb volt!


Itthon azóta is gyakran készítem, könnyű vacsi, (ha nem felejtem el délben beáztatni a zabpelyhet). Ha ez megvan, csak ízesíteni, édesíteni kell, jól megrakni gyümölcsökkel és már lehet is fogyasztani.

hozzávalók:
4 evőkanál zabpehely
1 teáskanál méz
1 csipet fahéj
3-4 szem eper
mentalevél



Keverd csak össze a hozzávalókat, és edd meg!

(most nézem, hogy a fotón szegény zabpehely nem is látszik az epertől, pedig ott van, higgyétek el!)