Medvehagyma, medvehagyma...
A legegyszerűbb csak salátába tenni, vagy csak úgy magában enni, de a cukkíni pesto szerintem összehasonlíthatatlan... és az év többi részében nem elérhető, mint ahogy a friss medvehagyma sem.
Egy kedvenc következik, mostanában sokszor van nálunk...
Hozzávalók 1 személyre:
2 kisebb cukkíni
1/2 piros kaliforniai paprika
a szószhoz:
kb. 10 dkg áztatott mandula
a cukkíni belseje (ami a hámozás után maradt)
1/2 citrom leve
pici só
10-12 medvehagyma levél
kevés víz
A cukkínit és a paprikát hámozó segítségével vékony csíkokra vágjuk. A cukkínit hámozás közben "elfaragjuk", mindig forgatjuk, és mindaddig hámozzuk, amíg elérünk a zsenge, magos közepéig. Elkészítjük a szószt, mindent turmixgépbe pakolunk, és simára turmixolunk.
A szószt a zöldségekre öntjük, és már ehetjük is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése