2010. december 1., szerda

Napeledel

Egy fantasztikus könyvre szeretném felhívni a figyelmeteket.

Megjelent a Napeledel című könyv második kiadása.

Sok sok elméleti információ (ijesztő dolgok pl. arról, hogy mi történik bennünk, amikor főtt ételt eszünk) és sok gyakorlati tapasztalat van benne összefoglalva. Súlyos, vastag könyv, több, mint 500 recepttel!

Sok sok kérdésre kapunk választ, például: "Milyen hatással van ránk a kenyér?", vagy "Miért ne együnk állati eredetű táplálékot?"

Sok szó esik az ajurvédának a nyers táplálkozásban betöltött szerepéről, milyen típusúak vagyunk, és a típusunknak megfelelően hogyan alakítsuk a táplálkozásunkat.


Hogyan tudod még változatosabbá tenni a nyers étkezést... hát így. Nagyon sok ötletet tudok hasznosítani én is belőle, igazán remek könyv, ajánlom mindenkinek szeretettel.

6 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Kedves Rita!
Úgy látom időnként Te is "bűnözöl", mert pl. pizzát nehéz nyersen enni.Egyébként sok finom étel van nyersen, de azért sütve, főzve sem rosszak.Én nagyon szeretem a "bűnös" étkeket.Ha meglátogatod a blogomat, találsz jó néhányat belőlük.

Gitta írta...

Gitta vagyok, és nem "bűnözöm" :), nagyon finom nyers pizzákat készítek, nézz szét a blogomon. Ezek a pizzák egészségesek, tele vitaminnal és enzimekkel, ellentétben a hagyományos pizzával.
"Sütve főzve sem rosszak", csak éppen nehezen emészthetők, és hosszú távon egészségkárosítók.

Unknown írta...

Kedves Gitta!

Nagyon érdekelne a könyv, csak sajnos sehol sem találom, hogy hol lehetne megrendelni.

Gitta írta...

Kedves Tamás!
Nézz rá a napeledel.hu oldalra, szerintem ott meg lehet rendelni.

Szamóca írta...

Nekem ebből még az első kiadás van meg, aminek az elején vékonyra szelt cukkiniszeletek és ibolya van.
Gitta, szerinted ez az új kiadás mennyiben változott? Érdemes megvenni ezt is?

Gitta írta...

Szamóca, inkább a külalakja lett más, a formátuma, a fotók, és kicsit lett bővebb.
A lényeg nem változott!