2010. december 26., vasárnap

Élő lekvárok aszalt gyümölcsökből

Ünnepek alatt kipróbáltam néhány régi tervem, amire év közben nem nagyon jutott időm. Így került sorra az aszalt gyümölcsökből készült lekvárokra is. A vártnál sokkal finomabbak, darált dióval könnyű csemegék. Aki eszik kenyeret, annak kenyérre kenve ajánlom, de fel lehet használni poharas krémekhez, tortákhoz is.

A recept nagyon egyszerű: az aszalt gyümölcsöt kevés tiszta vízbe be kell áztatni, majd simára turmixolni.

Áfonya
Ha nagyon édes lenne, kevés citromlével fel lehet élénkíteni az ízeket.

sárgabarack
Pici üvegekbe töltve hűtőszekrényben kell tárolni a felhasználásig.

Most az ünnepi hangulat kedvéért csillag és virág mintákat formáztam belőlük a tányérra, és kesudióval, mazsolával tálaltam. (van elefántos, és víziló mintám is, azok nem lettek annyira jók ... )

Ha datolyából készíted, akkor a kapott "datolyalekvár" bármilyen nyers édesség édesítője lehet, méz vagy agavé szirup helyett ezt használd. A hűtőszekrényben 1-2 hétig eláll.


szilva

2 megjegyzés:

bmari62 írta...

Hol lehet venni ilyen zöldségformázót?Nagyon szépek!
Marika

Gitta írta...

Marika, ezek hagyományos apró-süti formázók, konyhafelszerelési boltban lehet kapni.