2010. december 23., csütörtök

Mákos bejgli

A gyümölcslapokból nem csak zserbót lehet készíteni, hanem bejglit is!

A tésztájába lehet tenni a gyümölcsön kívül mást is, hajdina lisztet, mandula lisztet, de én most nem tettem. Amikor a gyümölcslapot készítem, még nem tudom, hogy majd mivel fogom megtölteni, vagy mi lesz belőle, így nálam minden almás, banános.


Hozzávalók (2 kicsi mákos tekercshez)

2 db kb. 20x20 cm gyümölcslap
15 dkg mák
4 kanál agavé szirup (vagy datolyapép, vagy ha nem vagy vegán, akkor méz)
½ narancs leve és reszelt héja
1 evőkanál citromlé
5 dkg mazsola  

A mákot megdaráljuk, és a többi hozzávalóval jól kikeverjük. A mazsolát a legvégén tesszük bele. Ha túl sűrű lenne, tehetünk még hozzá narancslét. Kétfelé osztjuk és a két gyümölcslapon egyenletesen szétkenjük, majd feltekerjük. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a gyümölcslapok felpuhuljanak.
A diós beigli is hasonlóképpen készül, használjunk a mák helyett diót. A tölteléket tetszés szerint ízesíthetjük fahéjjal, citromhéjjal.


A gyümölcslap receptjét -itt- találod!

3 megjegyzés:

Kriszta írta...

Istenien néz ki!Hamm:-)
Boldog Karácsonyt!

Web Cukrászda írta...

A találékonyság és az egészség magas foka. Őszinte szívből gratulálok Gitta, és nagyon boldog vagyok, hogy rátaláltam a blogodra! Alig várom, hogy kipróbáljak sok-sok ötletedet! További szép napot! Andi

Gitta írta...

Andi, köszönöm szépen!