Szoktam általában tudni, hogy ki mit hozott, egy 15-20 fős társaságnál ez még megjegyezhető. A recepteket pedig mindig be szoktam "hajtani", hogy továbbadjam.
Most annyian voltunk, hogy ez lehetetlen volt. Évától megkaptam a töltött gomba receptjét, azt meg is osztom veletek, érdemes kipróbálni, mert egy nagyon finom és könnyen, gyorsan elkészíthető étel, főleg vendégváráshoz vagy ünnepi asztalra javaslom.
Szintén Éva (egy másik Éva) hozott a potluck-ra tökfőzeléket, a post végén ezt is megtaláljátok. Ez pedig egy nagyon ütős, nagyon "nyáron_minden_nap_fogyasztható", frissítő, könnyű étel, ezt ezért ajánlom.
Várom a többi receptet is!
Sütőtök puding |
Édes aszalványok |
Tökmagos saláta |
Karfiolos egytálétel madársalátával, ennek is "vadászom" a receptjét, ha meglesz, felteszem!
Nyers hidegtál magszósszal 1. |
Nyers hidegtál szósszal 2. |
Vegyes tál |
töltött gomba |
Hozzávalók:
Kb. 10 db közepes nagyságú champignon gomba
1 cukkini
2 db Kápia paprika
20 dkg beáztatott és megőrölt tökmag
1 kk. zöldség keverék
Kis só
1 kk. curry
1 kk. fűszerpaprika
Tökmagolaj, vagy mandulavaj az összeállításhoz
Elkészítés: a gombát megtisztítjuk, kikaparjuk a közepét. A hozzávalókat aprítógéppel összeaprítjuk és összekeverjük a fűszerekkel, hozzáadjuk az tökmagolajat, vagy a vajat, és jól kikeverjük, majd beletöltjük a gombákba. Ha kész a tetejét díszítjük.
Tökfőzelék |
A tököt lereszeljük, friss kaporral, kevés sóval elkeverjük.
A szósz összetevői:
a tök egy kis darabja
fél bögre áztatott napraforgómag
fél bögre hajdinacsíra
1 nagy vöröshagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
só
Ezeket vízzel összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a reszelt tökhöz, jól elkeverjük.
Nálunk nagy sláger volt egész nyáron a nyers tökfőzelék, párom azt mondja, hogy finomabb, mint a főtt. Szerintem is. Próbáljátok ki!
(én egy pici citromlét és mézet is teszek bele)
Évának (mindkettőnek) köszönjük szépen a receptet!
Erikának pedig köszönet a fotókért!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése