2010. október 12., kedd

Potluck maraton II. rész

Megosztok veletek néhány fotót, receptet.



Szoktam általában tudni, hogy ki mit hozott, egy 15-20 fős társaságnál ez még megjegyezhető. A recepteket pedig mindig be szoktam "hajtani", hogy továbbadjam.
Most annyian voltunk, hogy ez lehetetlen volt. Évától megkaptam a töltött gomba receptjét, azt meg is osztom veletek, érdemes kipróbálni, mert egy nagyon finom és könnyen, gyorsan elkészíthető étel, főleg vendégváráshoz vagy ünnepi asztalra javaslom.
Szintén Éva (egy másik Éva) hozott a potluck-ra tökfőzeléket, a post végén ezt is megtaláljátok. Ez pedig egy nagyon ütős, nagyon "nyáron_minden_nap_fogyasztható", frissítő, könnyű étel, ezt ezért ajánlom.
Várom a többi receptet is!

Sütőtök puding
Sütőtök puding mentával és körömvirággal díszítve. Mind ehető! A sütőtök pudinghoz a sütőtököt, almát, banánt kell simára turmixolni, és ízesíteni mézzel, fahéjjal, citromlével ízlés szerint.

Édes aszalványok
Egy tálra kerültek az édes gyümölcsös aszalványok, gyümölcslapok, sütőtökös diákkenyér, műzliszelet, a kis csillagokat Anna hozta, remélem felteszi a recepteket a blogjára, vagy már fent is vannak - ITT- ? A sütőtökös diákkenyér a Kifőztük magazin 9. számában lesz olvasható, november elején jelenik majd meg, és ingyen letölthető lesz innen: www.kifoztuk.hu . Addig is meg lehet nézni az eddigi számokat!

Tökmagos saláta
Szép, színes, illatos és finom. Nagyon jól esett ez a színes saláta, kérném szépen a receptjét!


Karfiolos egytálétel madársalátával, ennek is "vadászom" a receptjét, ha meglesz, felteszem!


Nyers hidegtál magszósszal 1.

Nyers hidegtál szósszal 2.
Ezeken a tálakon zöldségeket, fasírtokat, krékereket látsz egy nagyon finom szezámos magszósszal.

Vegyes tál
Ez is egy vegyes tál, zöldségek, csírák, fasírok, krékerek, mindenki azt szemez belőle, ami épp megtetszik belőle. Vendégváráshoz, ünnepi asztalra remek ötlet.


töltött gomba
Töltött gomba: (érdemes kipróbálni)
Hozzávalók:
Kb. 10 db közepes nagyságú champignon gomba
1 cukkini
2 db Kápia paprika
20 dkg beáztatott és megőrölt tökmag
1 kk. zöldség keverék
Kis só
1 kk. curry
1 kk. fűszerpaprika
Tökmagolaj, vagy mandulavaj az összeállításhoz

Elkészítés: a gombát megtisztítjuk, kikaparjuk a közepét. A hozzávalókat aprítógéppel összeaprítjuk és összekeverjük a fűszerekkel, hozzáadjuk az tökmagolajat, vagy a vajat, és jól kikeverjük, majd beletöltjük a gombákba. Ha kész a tetejét díszítjük.

Tökfőzelék
Egy másik Éva hozta ezt a tökfőzeléket, közben elküldte a receptjét, íme:

A tököt lereszeljük, friss kaporral, kevés sóval elkeverjük.
A szósz összetevői:

a tök egy kis darabja
fél bögre áztatott napraforgómag
fél bögre hajdinacsíra
1 nagy vöröshagyma
2 nagy gerezd fokhagyma


Ezeket vízzel összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a reszelt tökhöz, jól elkeverjük.

Nálunk nagy sláger volt egész nyáron a nyers tökfőzelék, párom azt mondja, hogy finomabb, mint a főtt. Szerintem is. Próbáljátok ki!
(én egy pici citromlét és mézet is teszek bele)

Évának (mindkettőnek) köszönjük szépen a receptet!
Erikának pedig köszönet a fotókért!

Nincsenek megjegyzések: