2010. október 11., hétfő

Potluck maraton 2010 október 10

Ezt a szép tortát Erika hozta

 Szerintem senki nem gondolta, hogy ennyien leszünk. A jelentkezők számából már sejteni lehetett, hogy nem lesz szokványos potluck, de erre talán én sem számítottam.
61-en voltunk! Ha még a gyerekeket is hozzávesszük, akkor a létszám hetven felett volt.

Féltem egy kicsit, hogyan fogunk elférni, és bár táncolni nem lehetett volna, szerintem senkit nem zavart az, hogy ilyen sokan voltunk.

Felszabadult, baráti hangulat volt, nem "komolykodtuk" el a dolgot. Szándékosan nem szerveztem előadást, vagy komolyabb étel bemutatót, hisz ez egy potluck, ahol sokkal fontosabbak az emberi kapcsolatok, a személyes találkozások. Ha kérdésetek van, felteszitek levélben: gitta@wisoft.hu, vagy eljöttök egy tanfolyamra, ahol sok mindent el lehet lesni.

Közös fotó Joan-nal a "Napeledel" című könyv szerzőjével
(a fotót szintén Erikától másoltam)
Meghívott vendégünk volt Joan van Rooijen, a Napeledel című könyv szerzője.
Dobrocsányi István, a Bioverzum csíráival lepett meg bennünket, megkóstolhattátok, mennyire finomak ezek a piciny kis teremtmények. A hatalmas hűtődoboz - amiben a csírák érkeztek - bizonyítja, hogy milyen gondoskodó szeretettel vannak ezek a kis növénykék nevelve és gondozva, hogy minél tovább frissek és finomak maradjanak.

Csírák
Velünk volt Krassza György is (Élet Virága Biobolt), akitől az Excalibur aszalógépeket, professzionális turmixgépeket, présgépeket vesszük, és eljött Biczók Bendegúz is, a Főzés nélkül finoman blog szerzője.
Ákos és Tamás az élő ételek budapesti házhoz-szállítói sok finomságot tettek az asztalra.


És a végére tartogattam a meglepetést: Három lány, Nóra, Anna és Évi meglepett bennünket csodálatos finomságaikkal, amiket eddig csak a blogjukon láthattunk, most mindenki megkóstolhatta. Sületlenségek névvel blogot is indítottak, ahol glutén, laktóz, tojás és cukormentes édességeket mutatnak be, és szívesen készítenek megrendelésre is. Születésnapokra, rendezvényekre tortákat, aszalt finomságokat vállalnak, bővebbet kérdezzetek tőlük a Sületlenségek blogon, vagy a saját blogjukon keresztül.
 

Szerettünk volna video-kapcsolatot létesíteni Urbán Valival, aki most épp az Egyesült Államokban van, de sajnos nem sikerült. Pedig vele lett volna teljes a csapat!

Köszönöm mindenkinek a részvételt, én nagyon jól éreztem magam! Remélem sok emberrel viszontlátjuk még egymást!

3 megjegyzés:

Ungvári Szilvia írta...

Nálunk, Szegeden is volt egy szerény, de kellemes összejövetel.

Még a nap is csodásan sütött ránk, miközben kóstolgattak a finomságokat a terített asztal helyett a terített padról :-)

Szép napot!

Nagy Szaffina írta...

Micsoda sütemények! Micsoda színkavalkád! És a virágok! Ez fantasztikus!

Gitta írta...

Képeket kaptam még, teszem fel mindjárt egy másik bejegyzésbe.

Nagyon szép és színes volt az asztal. Egy külön szobában voltak az ételek, és a beszélgetés után lehetett csak megkóstolni az ételeket. És amikor bementünk abba a szobába, az illat is egészen különleges volt. Friss, üde, élő, a természet illata...