2010. október 16., szombat

Lúgosító spenótkrémleves


A zöld levelek, főleg nyersen erősen lúgosítanak. Tele vannak ásványi anyagokkal, fehérjével, vitaminokkal. Most ez a bejegyzés nem arról szól, hogy miért kell sok zöldet enni, hanem arról, hogy hogyan. Pl így.
Tömény spenót íz, zöld illat, selymes állag: ezek a jellemzői ennek a csodás, lúgosító levesnek. Még egy érv, hogy kipróbáld: pillanatok alatt készen van, míg más még főzőcskézik, mi már a szalvétával törölhetjük a szánkat...

Hozzávalók: 
40 dkg friss spenót
½ avokádó
1 alma
pár csepp citromlé
só, frissen őrölt bors
3 dl víz
2 gerezd fokhagyma (opcionális)

Minden hozzávalót krémesre turmixolunk. A leves kész, tálalható!
Kóstolás után még lehet igazítani a fűszerezésen, fokhagyma helyett használhatunk pl. friss gyömbért. A citrom finoman kiemeli a „zöld” ízt, több avokádótól pedig még krémesebb lesz.

(Megjelent a 'Lelki egészség' című magazinban)

2 megjegyzés:

Harangláb írta...

Vahh! Ez nagyon jó receptnek tűnik! Azt hiszem indulok spenótot keresni! Jó lett volna nyáron ez a recept, hidegen. Azt hiszem egyet "rottyantok" rajta és megpróbálom melegen!

Andrea Lika írta...

Nagyon nagyon finom és frissességgel teli :)