2010. október 6., szerda

Fehér rizs: karfiolból

Nem, nem eszem rizst. Sokkal finomabbat találtam ki: karfiolt aprítok fel egészen kicsi darabokra: morzsásra, hatása olyan, mintha fehér rizs köret lenne, az íze pedig fantasztikus.

Karfiolból készített köret

Nóra lányom is ijedten rám szólt, anya, te rizst eszel?

Hozzávalók:
1 fej karfiol

Az elkészítése nagyon egyszerű: a karfiolt aprítógépbe tesszük, és apróra vágjuk. A friss és szép karfiolt nem szükséges ízesíteni, a természet ezt már megtette. Gazdagon fűszerezett marinált zöldségekkel, salátával ajánlom fogyasztani.
Ha csak úgy magában szeretnéd, akkor keverj hozzá valamilyen magból készült majonézt, vagy egy kevés oliva olajat, citromlét, petrezselymet. 

Potluck maraton: Lesz még egy helyszínünk Izsákon, a "Tiszta forrás" bioboltban! 

2 megjegyzés:

Nagy Szaffina írta...

Tegnap én is ugyanezt vacsoráztam! Finom volt! ( Lehet kiközvetítetted az infót, hogy együnk karfiolból készült rizst? :) ) Én készítettem hozzá tökkrémet, hamarosan fel is rakom a blogra. Legközelebb ha ugyanazt kívánjuk meg, valaki elkészíti és elküldi fénypostán! :D

Vámosi Nóra írta...

Jaj, de gusztusosan néz ki, ezt feltétlenül kipróbálom. Pont azon agyaltam, hogy miből "csináljak" rizst, van is egy bejegyzésed, amiben algatekercsbe teszel "fehérrépa-rizst", erre gondoltam, de ez is nagyon jó ötlet! :-)